Dacian Cioloș solicită blocarea mijloacelor media cu conținut favorabil Rusiei pe teritoriul României

„Solicit blocarea de îndată a tuturor mijloacelor media de propagandă ale Rusiei – Sputnik, Russia Today etc – de pe teritoriul României, dar și de pe teritoriul Uniunii Europene”, scrie pe Facebook Dacian Cioloș.

Fostul lider USR mai notează pe pagina sa de socializare că România a tolerat ani în șir creșterea și dezvoltarea unei rețele de propagandă prorusă fără a se întreba dacă aceasta servea democrației si libertății de exprimare sau intereselor unui stat revizionist și cu potențial agresor. „Astăzi, avem dovada necesară pentru interzicerea acestor canale prin care, în ultimii ani, s-au promovat liniile de propagandă ale Kremlinului și narative destinate dezbinării societății românești, cum a fost campania permanentă de discreditare a luptei anticorupție”, adaugă Dacian Cioloș.

Românii trebuie să fie atenți la ce informații consumă

El mai spune că, în același timp, „românii trebuie să fie atenți la ce informații consumă și să se ferească de propagandiștii plătiți direct și indirect de ruși. Este nevoie de măsuri ferme ale guvernului și instituțiilor responsabile, precum CNA, pentru a stopa otrăvirea opiniei publice cu propaganda Kremlinului”. Nu în ultimul rând Cioloș subliniază că Rusia a declanșat un război armat împotriva Ucrainei, „însă de ani în șir duce un război propagandistic ignorat de cei care ar fi trebuit să oprească și să expună mijloacele de intoxicare mediatică ale lui Putin”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

INSTANT_VOUCHER_SOCIAL_TICHET_32_INQUAM_Octav_Ganea

Unde vă adresați dacă nu ați primit cardul pentru tichetele sociale...

Deși îndeplinesc condițiile de eligibilitate pentru a obține tichetele sociale de 250 lei, sunt în continuare mulți români care susțin că nu au intrat...

EXCLUSIV: Baza de date a OMS dezvăluie dezastrul. Aproape 5.000.000 de...

Deşi autorităţile de la Bucureşti, şi nu numai, tac în privinţa existenţei unei multitudini de reacţii adverse generate de vaccinurile COVID -19, datele statistice...