Dâmboviţa: Arhiepiscopul şi mitropolitul Târgoviştei, Nifon, a primit titlul de cetăţean de onoare al judeţului

Arhiepiscopul şi mitropolitul Târgoviştei, Nifon, a primit, sâmbătă, în cadrul şedinţei festive a Consiliului Judeţean Dâmboviţa, titlul de cetăţean de onoare al judeţului.

„Pentru prima dată în istoria judeţului nostru s-a acordat titlul de cetăţean de onoare al judeţului Dâmboviţa. Pentru merite incontestabile, recunoscute pe plan judeţean, naţional şi internaţional, pentru contribuţia domniei sale la promovarea adevăratelor valori, precum şi pentru împlinirile pastoral-misionare, social-filantropice şi a celor administrative, am avut privilegiul şi onoarea de a-i acorda acest simbol al preţuirii noastre Înaltpreasfinţiei Sale Arhiepiscop şi mitropolit Nifon. Vă suntem recunoscători pentru toată activitatea întreprinsă şi pentru că, în permanenţă, sunteţi un factor de echilibru în viaţa comunităţii noastre, dar şi cel mai bun ambasador pe care îl putea avea judeţul Dâmboviţa”, a spus preşedintele CJ, Corneliu Ştefan.

Şedinţa festivă a CJ Dâmboviţa a avut loc la Palatul Brâncovenesc de la Potlogi şi a fost prilejuită de manifestările dedicate Zilelor judeţului.

În cuvântul său de mulţumire, mitropolitul Nifon a spus: ”Acest moment are o încărcătură spirituală extraordinară, căci se desfăşoară sub ocrotirea Sf. Voievod Martir Constantin Brâncoveanu şi înţeleg alegerea acestei locaţii ca un angajament necondiţionat, masiv şi hotărât al conducerii judeţului nostru de a sprijini pe mai departe, cu mai multă putere, Biserica noastră străbună, proiectele ei culturale şi educaţionale, cu acea conştiinţă că ea este instituţia fundamentală, necesară şi simbolică pentru noi, românii. De aceea, trebuie să le arătăm tinerelor generaţii care este specificitatea identităţii noastre naţionale, uriaşul aport al credinţei la mai binele comunităţii noastre locale şi faptul că au datoria istorică de a duce mai departe, nu doar strădaniile şi aspiraţiile noastre, dar şi dezvoltarea judeţului nostru”.

Consiliul Judeţean Dâmboviţa organizează prima ediţie a Zilelor judeţului, în perioada 1-5 iunie, marcând 150 de ani de la prima dovadă scrisă a judeţului. În cele cinci zile programul activităţilor include manifestări sportive, concerte, evenimente pentru copii, expoziţii, lansări de carte, târg al meşterilor populari, târg Horeca. Sâmbătă seara se va redeschide Curtea Domnească de la Târgovişte, după lucrări de reabilitare, şi aici va fi un concert Direcţia 5.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cifrele dezastrului pentru România după privatizarea Petrom EXCLUSIV

Legea care a “legalizat” vânzarea Petrom către OMV este nulă de drept. PUTEREA.RO vă prezintă ÎN EXCLUSIVITATE date care demonstrează, încã de la momentul...
Szokocs Laszlo Klaus-Iohannis

Delir, provocare și sfidare incredibilă la adresa României: Iohannis, somat să...

Printr-un document denumit „Declarația de independență a Transilvaniei” transmis de un așa zis președinte al Comitetului pentru Independența Transilvaniei, Partium și Banat, președintele României...