Dâmbovița: Candidat amendat pentru continuarea campaniei electorale în ziua alegerilor parlamentare

Un candidat din Dâmboviţa la alegerile parlamentare a fost amendat cu 4.500 lei pentru continuarea campaniei electorale în afara perioadei prevăzută de lege, informează IPJ Dâmboviţa.

„Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa au efectuat verificări cu privire la informaţiile transmise printr-un comunicat de presă al unui partid politic, referitor la faptul că un candidat al unei formaţiuni politice a continuat propaganda electorală, fiind aplicată o sancţiune contravenţională în valoare de 4.500 de lei, conform prevederilor Legii nr. 208/2015 privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor, precum şi pentru organizarea şi funcţionarea Autorităţii Electorale Permanente”, se arată într-un comunicat al IPJ Dâmboviţa.

Este vorba despre un candidat PNL, iar sesizarea a fost făcută de către reprezentanţii PSD Dâmboviţa care au reclamat că liberalul a postat pe Facebook un clip electoral.

IPJ Dâmboviţa precizează că a mai fost dată o amendă de 4.500 de lei unui bărbat, tot pentru continuarea campaniei electorale.

De asemenea, poliţiştii efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de coruperea alegătorilor, după ce o femeie a sesizat că o persoană din localitatea Vişina oferă alimente alegătorilor.

„Pentru îndeplinirea misiunilor specifice procesului electoral, la nivelul judeţului Dâmboviţa, au fost mobilizate în total 1.240 de efective, dintre care 628 de poliţişti, 280 de jandarmi şi 244 de pompieri”, mai anunţă IPJ Dâmboviţa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole