Dan Barna: Alegerea mai mult sau mai puţin raţională e simplă – USR sau USL

Vicepreşedintele USR Dan Barna a declarat că USR nu a primit nicio invitaţie formală pentru a discuta cu PNL şi UDMR în vederea refacerii coaliţiei. „Alegerea mai mult sau mai puţin raţională e simplă – USR sau USL”, a adăugat el.

«Oamenii sau naţiunile vor acţiona raţional doar când toate celelalte posibilităţi au fost epuizate.» (Legea lui Katz) De câteva săptămâni, asistăm la convulsii creative de identificare de diverse posibilităţi iraţionale în ce priveşte guvernarea în plină criză sanitară şi energetică. Şi, dacă ne uităm la ultimele zile, pare că mai sunt doar câteva până la epuizare(a) lor. Soluţiile iraţionale sunt diversele secvenţe de guvern minoritar sau un mult prea vizibil USL autolucrativ”, a scris Dan Barna, miercuri pe Facebook.

El a mai spus că „soluţia raţională pentru România, evidentă pentru toată lumea, este refacerea coaliţiei”.

Soluţia raţională pentru România este continuarea fermă a programului de reforme pe care românii le aşteaptă de la noi, termene ferme pentru realizarea priorităţilor, un buget cu alocări strategice agreate de la început şi menţinerea aceleiaşi structuri a guvernului care a existat până la declanşarea crizei. Acestea împreună cu un mecanism clar de luare a deciziilor care să elimine riscul păţit de sincope sunt premisele raţionale pentru un guvern stabil şi o majoritate funcţională până în 2024. Până la acest moment USR nu a primit nici o invitaţie formală de a se aşeza la masă cu PNL şi UDMR pentru refacerea coaliţiei. Decizia privind viitoarea guvernare e azi la PNL. Iar alegerea mai mult sau mai puţin raţională e simplă: USR sau USL”, a arătat Barna.

Premierul desemnat Nicolae Ciucă a declarat, miercuri la sediul PNL, că mandatul său de negociere este în continuare pentru un Guvern minoritar PNL-UDMR, el precizând că o posibilă flexibilizare a mandatului urmează să fie discutată şi decisă în partid cel târziu vineri.

Ciucă a mai arătat că sâmbătă va depune în Parlament programul de guvernare şi lista Cabinetului şi că nu îşi va depune mandatul. „Îmi voi juca şansa până la capăt”, a explicat el.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole