Dan Barna: ”Există posibilitatea revenirii USR la guvernare”. Ce șanse dă fostul lider al USR alianței dintre PSD și PNL

Publicat: 17 nov. 2021, 08:53, de Narcis Popescu, în POLITICĂ , ? cititori
Dan Barna: ”Există posibilitatea revenirii USR la guvernare”. Ce șanse dă fostul lider al USR alianței dintre PSD și PNL

Fostul președinte al USR a declarat că legăturile dintre liberali și social-democrați nu vor funcționa. „Acest bambilici între premieri e cea mai sigură garanție că această coaliție nu are șanse„, a precizat vicepreședintele USR, care susține că după ce înțelegerea se va rupe, există posibilitatea revenirii la o guvernare PNL-USR.

Coaliția nu va funcționa, asta o știe orice român. Tot o certitudine este că sunt foarte mulți membri PNL care sunt revoltați de faptul că partidul a fost transformat în partid remorcă și agățat de căruța PSD. E o realitate că există o bucată importantă din PNL, unii sunt cu Ludovic Orban, alții sunt în continuare în PNL, toti  înțeleg că lozul cu Florin Cîțu a fost un pariu necâștigător. Un Guvern cu număr de miniștri PSD majoritari este un Guvern PSD și cu alte partide. Ce poate să fie mai tragic decât un partid care se declară urmașii brătienilor decât să ajungă în halul în care a ajuns asta PNL? Există în continuare oameni în PNL care înțeleg că măsurile propuse de PSD sunt cele care au plasat România la marginea Europei. O guvernare pe partea dreaptă în 2024 va trebui să fie construită și cu o bucată care poartă astăzi tabla deja ruginită a PNL. Nu aș scoate cu totul din calcul scenariul alegerilor anticipate. Eu sunt foarte sceptic că această marmeladă guvernamentală care se aglutinează astăzi va funcționa”, a declarat Dan Barna marți seară.

Totodată, vicepreședintele USR este de părere că varianta premierului prin rotire, propusă de PNL și PSD nu are nicio șansă de reușită.

Acest bambilici între premieri e cea mai sigură garanție că această coaliție nu are șansă funcționeze. Ciolacu odată numit premier e puțin probabil să spună că e suficient, nu mai vrea să fie premier. În momentul în care ministerele sunt împărțite pe mandate, vedem un PSD majoritar. România va exista într-o criză continuă în care PNL și PSD împreună nu pot face lucrurile pe care le promit acum atât de spectaculos. Vedem un PSD revenit pe cai mari în guvern, exact așa cum românii au spus că nu vor„, a mai spus Barna.