Dan Morega, fostul prefect de Gorj, a ajuns la psihiatrie. Nu renunță la volan

Publicat: 27 feb. 2024, 12:51, de Viorela Pitulice, în SOCIAL , ? cititori
Dan Morega, fostul prefect de Gorj, a ajuns la psihiatrie. Nu renunță la volan
Expertiză psihiatrică: Dan Ilie Morega, fost prefect va avea nevoie de însoțitor

După ce a fost prins pentru a patra oară la volan, în condițiile în care avea permisul retras din motive medicale, Dan Ilie Morega, fostul prefect de Gorj, a ajuns într-un final la psihiatrie. Promite, însă, că va reveni la volan, imediat ce iese din spital.

Dan Ilie Morega, în vârstă de 78 de ani, a fost audiat, luni seară, la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj, după care, ulterior, a fost internat la o unitate medicală de specialitate.

Dan Ilie Morega a fost depistat, luni după-amiază, când conducea un autoturism pe strada Victoriei din Târgu – Jiu, deși avea permisul retras.

Fostul prefect nu doar că s-a ales cu un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul pe drumurile publice de către o persoană fără permis de conducere, ci a fost internat și la o unitate medicală de specialitate. Cât despre scopul internării este clar: efectuarea unei expertize psihiatrice.

Morega a fost prins de trei ori în judeţul Gorj la volanul mașinii, deși avea permisul retras şi o dată în judeţul Mehedinţi.

„Mă urc din nou la volan după ce plec de la psihiatrie”, a spus Morega.

Probleme de ani de zile

Nu este pentru prima oară când Dan Ilie Morega intră în atenția autorităților. În anul 2007, acesta a fost trimis în judecată de către procurorii DNA pentru trei infracțiuni. La acel moment, Morega era acuzat de ”folosire a influenței ori autorității de către o persoană care îndeplinește o funcție de conducere într-un partid, în scopul obținerii de foloase necuvenite și de instigare la abuz în serviciu contra intereselor publice, în vederea obținerii unui avantaj patrimonial pentru altul”.

Un an mai târziu, Dan Ilie Morega a fost trimis în judecată împreună cu fostul ministru al muncii, Paul Păcuraru, pentru fapte de corupție, iar în 2011, magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție au decis condamnarea lui Morega la trei ani de închisoare cu suspendare.