Dan Motreanu îl contrazice pe Florin Cîțu: ”Responsabilitatea pentru negocieri și formarea majorității revine partidului, nu premierului desemnat!”

După ce vineri peședintele PNL, Florin Cîțu declara, în urma discuțiilor cu UDMR, că responsabilitatea negocierilor pentru formarea majorității revine premierului desemnat, liderul celei mai performante filiale din țară (Giurgiu), europarlamentarul Dan Motreanu îl contrazice, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

„Nu, responsabilitatea politică pentru negocierea și formarea de majorități, precum și colaborarea cu alte forțe politice, reprezintă exclusiv atributul Președintelui PNL și al Biroului Politic al PNL, care trebuie să își asume aceste decizii.

În schimb, responsabilitatea desemnării miniștrilor este atributul Prim-ministrului desemnat, așa cum și Florin Cîțu a afirmat în nenumărate rânduri”, scrie Dan Motreanu pe Facebook.

Vineri, Florin Cîțu declara că negocierea pentru majoritatea parlamentară este responsabilitatea premierului desemnat: „Negocierea și majoritatea este responsabilitatea premierului. Pentru susținerea în Parlament, cred că da, se va discuta și cu USR. Nu se face niciun pact, mergem în Parlamentul României. Nu e niciun pact cu PSD
USR are șansa să voteze acest guvern. Suntem aici pentru că USR a votat o moțiune de cenzură”.

Dan Motreanu nu este singurul lider liberal care îl contrazice pe Florin Cîțu, afirmațiile europarlamentarului venind după criticile publice ale președintelui CJ Bihor, Ilie Bolojan și primarului Reșiței, Nelu Popa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Mersul trenurilor. CFR anunţă o avarie în zona Regionalei Iaşi /...

CFR anunţă o avarie în zona Regionalei Iaşi, trenurile IR 1833 (Iaşi - Cluj) si IR 1832 (Cluj - Galaţi) urmând a tranzita zona...
recunoaștere facială

Amazon prelungeşte interdicţia pentru poliţie de a folosi Rekognition

Amazon prelungeşte interdicţia pentru poliţie de a folosi software-ul său de recunoaştere facială Rekognition, o tehnologie controversată din cauza riscurilor de discriminare, relatează AFP. Gigantul...