Dan Nica: „Acum se vede cât de perversă a fost politica care ne-a împins în ultimii ani să consumăm gaz din Rusia”

Europarlamentarul Dan Nica, liderul Delegației PSD din Parlamentul European, a solicitat comisarului european pentru Energie măsuri concrete și termene precise pentru rezolvarea crizei energetice cu care se confruntă UE în condiții de iarnă.

Acum se vede cât de perversă a fost politica care ne-a împins în ultimii ani să consumăm gaz din Rusia, pentru ca acum să ni se spună că avem o dependență prea mare de gazul pe care-l produce Rusia”, a declarat Dan Nica, în dialogul cu comisarul pentru Energie, Kadri Simson.

În calitate de coordonator al eurodeputaților Grupului S&D din Comisia pentru Industrie, Energie și Cercetare, Dan Nica a pledat pentru elemente concrete de reglementare a pieței, astfel încât prețul să fie bazat pe o rată a profitului normală, de 10-15%, nu de 500-1000%. Totodată, europarlamentarul social-democrat a cerut punerea urgentă în funcțiune a capacităților necesare de producție și a interconectărilor între acestea, pentru ca UE să facă față crizei energetice.

Nu cred că invazia Rusiei în Ucraina este cea care ne-a arătat vulnerabilitatea sistemului energetic european. Acest lucru era clar, dar alegerea a fost să închideți ochii. Ne aflăm în fața unui exemplu clasic de eșec de piață. În momentul în care factura la energie în România este mai mare decât pensia minimă, este eșec de piață. Când factura la energie în România și în multe alte state membre este mai mare decât salariul minim, este eșec de piață. Când această creștere a prețurilor se regăsește în profituri declarate de cei care produc energie electrică sau gaze de 5-10 ori mai mult decât prețul de cost, este eșec de piață”, a criticat Dan Nica, în ședința de ieri a comisiei europarlamentare de specialitate.

  1. Acum observați derbedeilor, cât de dobitoci și de criminali sunteți ?
    Cum știți voi de decenii să îi omorâți pe ai voștri bătrâni, să vă alungați copiii peste granița ţării cu ale voastre matematici, cum să vă umiliți pe mai departe acest popor care sărmanul a rămas acasă.
    Tandru şi Mândru că sunt român ? Cum le descoperiți voi de abia acum pe toate astea?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

PREMIERĂ: Armata României intră în grevă!

Într-un act fără precedent în istoria Armatei României, Comitetul de Acțiune pentru Desclavagizarea Armatei României a emis o notificare oficială, prin care anunță declanșarea...