Dan Petrescu revine în fotbalul din România

Publicat: 15 apr. 2024, 10:29, de Victor Scarlat, în SPORT , ? cititori
Dan Petrescu revine în fotbalul din România
Dan Petrescu, antrenorul echipei CFR Cluj

Antrenorul Dan Petrescu revine în fotbalul românesc și, mai mult, spre bucuria fanilor din Cluj la formația din Gruia.

Dan Petrescu s-a înțeles cu Ioan Varga, patronul CFR-ului, care a și făcut anunțul. Acordul durează trei ani și urmează să intre în vigoare chiar de la finalul acestui sezon. Până atunci, în ultimele 6 etape din play-off interimarii Francisc Dican și Ovidiu Hoban vor continua să se ocupe de echipă.

Mai trebuie menționat și faptul că Dan Petrescu se afla și în vizorul lui Mihai Rotaru, patronul de la Universitatea Craiova, care l-a concediat pe bulgarul Ivaylo Petev. Varga s-a mișcat mai repede, însă, și oricum era varianta preferată de „Bursuc”.

”E bine când se vorbește de tine. Nu sunt robot, să mă duc direct la o echipă în momentul ăsta. Am nevoie de puțină pauză și e normal. Nu prea am mai văzut meciuri din România, nu prea mai știu ce e aici, decât rezultatele. Nu am mai urmărit niciun meci, că nu am avut unde.

Vă dați seama, la CFR Cluj au fost cele mai mari succese ale mele și e normal să se speculeze că merg acolo. Mi-e dor de fotbal, asta e clar. La CFR Cluj m-am simțit bine tot timpul. Dacă voi merge acolo, e clar că mă duc ca acasă. Am nevoie de o pauză”, declara Dan Petrescu înainte de înțelegerea cu Varga.

Petrescu și-a dat demisia de la Jeonbuk Hyundai Motors, echipă din Coreea de Sud, la mai puțin de un an de la numire, deoarece a simțit că echipa are nevoie de o schimbare, mai ales că trece de ceva vreme printr-o perioadă nefastă. De altfel a și recunoscut că în toată cariera lui de 25 de antrenor nu a mai avut parte de așa o serie negativă.  

Antrenorul român s-a aflat pe banca echipei Jeonbuk Hyundai Motors începând cu iunie 2023, când a fost prezentat la mai puțin de 24 de ore de la despărțirea de CFR Cluj.