Dan Vîlceanu: Toate măsurile au fost în direcția reducerii inflației, nicidecum a creșterii

Noul ministru al Finanțelor, Dan Vîlceanu, spune că Guvernul nu a mai luat nicio măsură care să genereze inflație în anul 2021, după ce datele Institutului Național de Statistică arată că rata anuală a inflației a urcat de la 3,9% la 5% în luna iulie.

„Inflația nu este la nivel record și nici nu e 5%, 5% e o estimare a Băncii Naționale. Din punctul meu de vedere, lucrul acesta trebuie discutat în primul rând cu titularul problemei, care este Banca Națională. Pe de altă parte, Guvernul României nu a mai luat măsuri care să genereze inflație anul acesta, și aici dați-mi voie să vă aduc aminte faptul că nu am majorat venituri ale angajaților și toate măsurile luate au fost în direcția reducerii inflației, nicidecum a creșterii, dar să știți că nu există o creștere economică, în lume nu s-a inventat, fără să aibă și un puseu inflaționist”, a declarat, joi, noul ministru al Finanțelor.

Înainte de publicarea datelor INS, Banca Națională majora de la 4,1% la 5,6% estimarea de inflație la finele lui 2021, respectiv de la 3% la 3,4% estimarea pentru anul viitor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...