Danemarca. A treia doză de vaccin anti-Covid la 4 luni și jumătate și nu la 6 luni, cum era planificat inițial

În Danemarca, doza a treia de vaccin pentru persoanele cu vârste peste 40 de ani va fi administrată la 4 luni și jumătate după a doua doză, a anunțat luni autoritatea sanitară, transmite Reuters.

Această decizie, de administrare a rapelului la patru luni și nu la șase luni cât era planificat inițial, vine pe fondul creșterii numărului de infecții și al îngrijorării privind varianta Omicron a coronavirusului.

”Imunitatea obținută prin vaccinare poate fi oarecum mai slabă față de noua variantă, dar datele preliminare sugerează că o a treia doză oferă o imunitate sporită, ceea ce poate preveni formele severe de Covid-19”, a precizat Autoritatea daneză pentru sănătate într-un comunicat.

Numărul de noi infecții zilnice a crescut de la sfârșitul lunii octombrie pentru a stabili un nou record săptămâna trecută. Danemarca a înregistrat în total 3.014 decese, inclusiv nouă duminica trecută, și un total 554.389 de infecții.

Numărul de spitalizări legate de coronavirus a crescut, de asemenea, dar rămâne la aproximativ jumătate din vârful atins cu un an înainte de începerea vaccinărilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

India va depăși China la numărul de locuitori, în acest an

India ar putea fi țara cea mai populată din lume până la mijlocul acestui an, depășind China cu aproape trei milioane de locuitori, potrivit...