Daniel Fenechiu: Marcel Ciolacu e om serios, nu cred că doreşte să rişte stabilitatea României

Publicat: 25 iun. 2024, 21:56, de Corina Oprea, în POLITICĂ , ? cititori
Daniel Fenechiu: Marcel Ciolacu e om serios, nu cred că doreşte să rişte stabilitatea României
Daniel Fenechiu: Marcel Ciolacu nu cred că doreşte să rişte stabilitatea României

Senatorul PNL, Daniel Fenechiu, a vorbit despre unul dintre cele mai controversate subiecte ale momentului: alegerile prezidențiale. În contextul negocierilor legate de data organizării scrutinului și  o posibilă rupere a coaliţiei, el a precizat că liderul PSD Marcel Ciolacu este un personaj experimentat, care știe ce e bine pentru România.

Daniel Fenechiu are încredere în Marcel Ciolacu

Senatorul PNL, Daniel Fenechiu, a oferit marți detalii despre discuțiile în cadrul coaliției privind stabilirea datei alegerilor prezidențiale. Acesta a clarificat că zilele de 15 și 29 septembrie sunt excluse ca opțiuni, dar există alte trei variante care sunt în discuție.

Fenechiu a menționat că fiecare echipă de negociere din partide va verifica propunerile și că este probabil ca un acord să fie atins până vineri, astfel încât hotărârea de guvern să poată fi emisă săptămâna viitoare.

”Până atunci, fiecare echipă de negociere va verifica ce are de verificat în fiecare partid. Probabil că vineri se vor înţelege şi hotărârea de guvern să poată fi dată săptămâna viitoare. Nu o să avem alegeri pe 15 şi 29 septembrie, e clar, asta e cât se poate de evident, însă poate exista orice altă variantă din cele trei care au fost discutate, cum le vor agrea echipele de negociere”, a explicat Fenechiu, la Prima News.

Întrebat despre ce se întâmplă dacă ministrul Cătălin Predoiu nu va prezenta hotărârea de guvern vineri, Fenechiu a precizat că ministrul este responsabil pentru inițierea acestei hotărâri.

Referindu-se la o eventuală rupere a coaliției în lipsa unui acord, Fenechiu a subliniat importanța consensului în luarea deciziilor. El a exprimat convingerea că, în momentul în care o coaliție este formată pe baza consensului, deciziile trebuie luate în acest mod.

Senatorul PNL a evidențiat experiența și maturitatea lui Marcel Ciolacu, afirmând că acesta nu dorește să pună în pericol stabilitatea României, nici pe termen scurt, nici pe termen lung.

Fenechiu a recunoscut că în ambele partide există persoane cu diverse interese care pot crea probleme, dar a subliniat încrederea în dorința liderilor de a găsi o soluție transparentă și benefică pentru România și cetățenii săi.

”Dar repet, Marcel Ciolacu este un personaj suficient de experimentat şi de matur şi nu cred că doreşte să rişte stabilitatea României, atât prezentă cât şi cea pe viitor, pentru faptul că există şi în partidul său şi la noi oameni care bagă băţul prin gard, oameni cre tot felul de interese şi care se bucură de faptul că există probleme”, a completat senatorul liberal.