Dată afară din Ministerul Sănătății, angajată la Organizația Mondială a Sănătății

Dată afară din funcția de secretar de stat după ce a publicat, fără să anunțe cabinetul primului-ministru, un Ordin care stabilea noi criterii de carantinare a localităților, Andreea Moldovan este de săptămâna trecută membru al Organizației Mondiale a Sănătății, cu sediul în Geneva.

Conform radiobrasovfm.ro, va lucra în departamentul care se ocupă de prevenția și controlul infectărilor Covid-19. Anunțul a fost postat pe Facebook iar medicul se prezintă acum sub numele de dr. Andreea Căpîlna, se pare, cel de dinaintea căsătoriei.

Andreea Moldovan (Căpîlna) a fost secretar de stat la Ministerul Sănătății (din ianuarie până în aprilie) în mandatul ministrului Vlad Voiculescu, împreună cu care a și fost demisă.

Înainte de a fi eliberată din post, s-a remarcat prin mai multe declarații controversate, cum ar fi propunerea de a fi instituit un lock-down generalizat, timp de o lună.

În iulie 2020, când echipele din Liga 1 erau serios avariate ca urmare a cazurilor de COVID-19, Andreea Moldovan a propus ca fotbaliștii să poarte mască în timpul meciurilor.

Soluţia pentru mine ar fi masca pe teren. Nu e uşor să alergi cu mască, dar nu este etanşă. Aerul intră şi iese, doar că e filtrat de anumite particule de care nu avem nevoie și care pot fi încărcate cu virusul respectiv.

Ştiu că ar fi ciudat să alergăm cu masca pe figură, ştiu că e neobişnuit pentru noi. Dar toată situaţia pe care o trăim acum este absolut neobişnuită şi inedită pentru noi toţi. Trebuie să ne adaptăm şi să facem acele compromisuri de care spuneam înainte.

Sunt sporturi de echipă în care te apropii de colegii tăi. Un sportiv are activitatea de pe teren, unde este în mişcare, în aer liber, unde expunerea este mult mai mică, dar şi activitatea din vestiar sau cea de socializare, unde deja riscul începe să crească mai mult”, spunea Moldovan, potrivit digisport.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Mersul trenurilor. CFR anunţă o avarie în zona Regionalei Iaşi /...

CFR anunţă o avarie în zona Regionalei Iaşi, trenurile IR 1833 (Iaşi - Cluj) si IR 1832 (Cluj - Galaţi) urmând a tranzita zona...
recunoaștere facială

Amazon prelungeşte interdicţia pentru poliţie de a folosi Rekognition

Amazon prelungeşte interdicţia pentru poliţie de a folosi software-ul său de recunoaştere facială Rekognition, o tehnologie controversată din cauza riscurilor de discriminare, relatează AFP. Gigantul...