De anul viitor: Noile materii obligatorii pe care le-ar putea avea elevii

De anul viitor, copiii ar putea avea noi materii obligatorii în programa şcolară: Educaţie Juridică şi Educaţie Antreprenorială. Noile discipline vor fi studiate obligatoriu atât la clasele primare, cât şi în gimnaziu.

Legea a fost votată pe 19 octombrie de Senatul României, în calitate de cameră decizională, și va intra în vigoare după promulgarea de către Președintele țării și publicarea în Monitorul Oficial.

Potrivit organizației Vedem Just, scopul educației juridice este „responsabilizarea tinerilor, înțelegerea și apărarea concretă a drepturilor, diminuarea delincvenței juvenile, scăderea numărului de victime minori, creșterea gradului de înțelegere și acceptare a actelor normative, respectarea autorității statului, apropierea justiției de cetățean”.

Educația antreprenorială, necesară, chiar dacă nu toți absolvenții vor avea propria afacere

Inițiatorii proiectului de lege susțin că educația antreprenorială este necesară, chiar dacă nu toți absolvenții vor avea propria afacere: „Inițiativa legislativă are drept scop introducerea educației financiare în învățământul preuniversitar, alături de educația antreprenorială. Introducerea educației antreprenoriale în școli reprezintă un aspect de natură a încuraja spiritul antreprenorial de la vârste cât mai fragede.

Stimularea educației antreprenoriale este o prioritate peste tot în lume, iar România se aliniază astfel trendului global. Totuși, trebuie să recunoaștem că nu toți absolvenții vor deveni antreprenori, însă toți vor avea nevoie de cunoștințe de bază cu privire la gestionarea unui buget propriu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Scandal la Brăila: Primăria acuzată de fraudă cu fonduri europene în...

Primăria Brăila se află în centrul unui scandal major după ce a fost acuzată că a folosit Festivalul Peștelui, un eveniment finanțat din fonduri...