De astăzi, românii se pot vaccina cu AstraZeneca fără a se programa! Ce trebuie să știți

De astăzi, 16 aprilie 2021, românii care vor să se vaccineze cu AstraZeneca o pot face pe loc, fără a mai fi nevoie de programare. De asemenea, și cei care așteaptă să se vaccineze cu serurile produse de Pfizer și Moderna primesc o veste bună: platforma de programare a fost optimizată, iar acum se poate vedea atât poziția în lista de așteptare, cât și capacitatea de vaccinare a centrului respectiv.

Anunțul a fost făcut pe pagina de Facebook a Comitetului Național de Vaccinare. Conform sursei citate, joi seara, erau disponibile pentru programarea la vaccinare aproximativ 97.000 de locuri.

În ceea ce privește vaccinarea fără programare cu AstraZeneca, persoanele se pot prezenta direct, fără a se mai înscrie pe platformă, în centrele în care se administrează acest vaccin și în care sunt locuri disponibile. Este, însă, important să verificați mai întâi disponibilitatea locurilor pe harta interactivă existentă pe platforma națională de informare cu privire la vaccinare.

În momentul în care vă prezentați la centrul de vaccinare unde sunt locuri disponibile, trebuie să veniți cu un document de identitate și, evident, trebuie să vă asigurați că nu aveți simptome asociate COVID-19.

Vaccinarea se va realiza în limita capacității de vaccinare a centrului, precizează autoritățile.

De la începutul campaniei de vaccinare în România, au fost vaccinate 2.471.779 de persoane, dintre care 1.527.201 au primit ambele doze de vaccin. România a ajuns la capacitatea de a vaccina peste 80.000 de persoane pe zi.

România este în topul țărilor UE la campania de vaccinare. În urmă cu câteva zile, era pe locul 4 la persoanele vaccinate cu ambele doze și pe locul 7 la totalul dozelor administrate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...