De azi: Iranul se închide total o săptămână

Publicat: 16 aug. 2021, 22:00, de Eliza Popa, în Internațional , ? cititori
De azi: Iranul se închide total o săptămână

Iranul interzice călătoriile în afara casei cu excepţia celor esenţiale şi interzice călătoriile rutiere între localităţi, pe măsură ce creşte numărul de noi cazuri de COVID-19, relatează televiziunea iraniană de stat.

De asemenea, începând de luni vor fi închise pentru o săptămână toate magazinele neesenţiale şi birourile, măsura fiind adoptată la nivelul întregii ţări. Călătoriile cu maşina în oraşe şi localităţi sunt interzise, cu excepţia autovehiculelor esenţiale, măsură care va rămâne în vigoare până în 27 august.

Gestionare necorespunzătoare

Iranul este cel mai greu lovit stat din Orientul Mijlociu, autorităţile depunând eforturi uriaşe de stopare a valului cinci al pandemiei de COVID-19 şi a variantei Delta a coronavirusului. Ministerul iranian al sănătăţii a raportat sâmbătă 29.700 de noi cazuri de infecţie şi 466 de decese. Utilizatorii de media sociale acuză guvernul că a gestionat necorespunzător campania de vaccinare, din totalul de 83 de milioane de locuitori numai 3,8 milioane de persoane fiind complet vaccinate.

Autorităţile iraniene acuză că sancţiunile impuse de SUA şi întârzierile livrărilor au împiedicat eforturile de achiziţionare de vaccinuri anti-COVID-19