De azi: Prima legătură aeriană directă între Tel Aviv şi celebra staţiune Sharm el-Sheikh

Israelul şi Egiptul au inaugurat duminică o primă legătură aeriană directă între oraşele Tel Aviv şi Sharm el-Sheikh, staţiune balneară la Marea Roşie, după cum a anunţat compania naţională israeliană El Al.

Primul zbor 5193 al companiei Sun Dor care face parte din grupul El Al, zbor cu destinaţia Sharm el-Sheikh, a decolat în această dimineaţă la orele locale 10:15 (07:15 GMT) de pe aeroportul Ben Gurion, acesta fiind primul zbor al unei companii aeriene israeliene spre Sharm el-Sheikh„, a anunţat El Al într-un comunicat.

Zboruri directe leagă deja aeroportul israelian Ben Gurion din Tel Aviv cu cel din Cairo, Egiptul fiind prima ţară arabă care a semnat un acord de pace cu Israelul în 1979.

Cele două ţări şi-au întărit recent relaţiile

La începutul lui octombrie, un avion al companiei naţionale egiptene Egypt Air a aterizat în Israel, o premieră. Până atunci, zborurile erau operate de o filială a Egypt Air, Sinai Air, ale cărei avioane nu arborau drapelul egiptean.

După ce a venit la putere în iunie anul trecut, premierul israelian Naftali Bennett s-a deplasat de două ori în Egipt, în septembrie, pentru o întrevedere cu preşedintele egiptean Abdel Fattah al-Sissi, şi luna trecută, pentru un summit cu acesta din urmă şi cu liderul de facto al Emiratelor Arabe Unite, Mohammed bin Zayed.

După ce, în 2020, Israelul şi-a normalizat relaţiile cu Emiratele, Bahrainul şi Marocul, el a inaugurat zboruri directe cu aceste ţări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Avem tricolorul pe etichetă, ce mai contează ce înghițim? Dublul standard,...

Ultima găselniță a politicienilor de la PSD este să-i oblige pe comercianții care vând produse provenite din materii prime românești să se asigure că...

Caracatița uriașă a intereselor baronului PSD Horia Teodorescu îngroapă Tulcea în gunoaie

Un document exploziv ajuns la mai multe instituții de forță ale statului scoate în evidență uriașa caracatiță a intereselor țesută de baronul PSD de...