Se deschide pârtia de schi Carp, la Sinaia (VIDEO)

Publicat: 07 feb. 2021, 06:00, de Roxana Roseti, în ACTUALITATE , ? cititori
Se deschide pârtia de schi Carp, la Sinaia (VIDEO)

Pârtia Carp, aflată pe domeniul schiabil de mare altitudine din Sinaia, este deschisă oficial duminică. E printre cele mai înclinate din ţară şi singura pârtie neagră omologată de pe Valea Prahovei.

Carpul este una dintre cele mai dificile şi abrupte pârtii omologate din ţara noastră. Şi cu siguranţă, una dintre cele mai frumoase. Pentru prima dată în istoria oraşului Sinaia am amenajat-o integral şi o deschidem, oficial, mâine (n.r.-duminică). Amenajarea Carpului a fost o provocare care a început în urmă cu mai mult timp. Am achiziţionat un utilaj care să poată face faţă înclinaţiei. Chiar şi aşa, s-a muncit în condiţii foarte dificile, dar rezultatul este fenomenal!„, a scris Vlad Oprea, primarul oraşului Sinaia, pe pagina oficială de Facebook a primăriei.

Aproape un kilometru şi jumătate

Cunoscută drept pârtia neagră, Carp porneşte de la altitudinea de 2056 de metri şi ajunge până la 1607m unde se intersectează cu pârtia Drumul de Vară, care ajunge la Cota 1400. Lungimea pârtiei Carp este de aproape un kilometru şi jumătate, lăţimea variază între 50 de metri şi 124 de metri şi este deservită de Gondola care urcă până la Cota 2000 din Sinaia.

Nu omiteți nicio clipă faptul că această pârtie este este una dintre cele mai dificile și abrupte pârtii omologate din țara noastră.