De azi: În ce puteți investi, dar cu dobânzi mari

De luni, 7 ianuarie, puteți cumpăra titluri de stat Tezaur de la Trezorerie, cu cele mai mari dobânzi de la lansarea programului. Titlurile au valoare nominală de 1 leu, iar dobânda poate ajunge până la 5,35 %. În plus, sumele câștigate din dobândă nu sunt impozitate.

Titlurile de stat Tezaur au maturităţi de 1, 3 şi 5 ani. Dobânzile sunt de 4,50%, 5% și 5,35% pe an – cele mai mari de la lansarea programului. Titlurile pot fi cumpărate online în perioada 7 – 24 februarie numai de persoanele fizice înregistrate în Spațiul Privat Virtual. Pot fi cumpărate și de la Trezoreriile Statului, sau de la Poștă. Anul trecut, circa 100.000 de români au investit peste 5 miliarde lei în titlurile Tezaur , de asemenea, o sumă record. Dobânda este anuală. De asemenea, titlurile de stat sunt transferabile şi se pot răscumpăra în avans, potrivit Radio Europa FM.

O sumă record

Anul trecut, mai mult de 114 mii de români au investit peste 5 miliarde lei în titlurile Tezaur – o sumă record de la lansarea programului. Românii au încredere în bonitatea statului român, iar faptul că din ce în ce mai mulţi bani sunt încredinţaţi pentru economisire confirmă acest lucru”, a declarat ministrul Finanţelor, Adrian Câciu.

Fondurile obţinute de Ministerul Finanţelor în calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi utilizate pentru finanţarea deficitului bugetar şi refinanţarea datoriei publice, precizează MF. Prospectul de emisiune şi orice eventuale modificări ale acestuia vor fi publicate pe site-ul ministerului de Finanțe, www.mfinante.gov.ro, secţiunea Datorie publică, și pe site-ul Poștei Române.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

PREMIERĂ: Armata României intră în grevă!

Într-un act fără precedent în istoria Armatei României, Comitetul de Acțiune pentru Desclavagizarea Armatei României a emis o notificare oficială, prin care anunță declanșarea...