De ce a convocat ministrul ungar al Justiţiei Comitetul pentru libertate digitală

Ministrul ungar al Justiţiei, Judit Varga, a convocat o şedinţă extraordinară a Comitetului pentru libertatea digitală, privind „abuzurile sistemice” ale companiilor tehnologice.

Judit Varga a scris, luni, pe pagina sa de Facebook, că “interzicerea umbrelor” sau ” în shadow” înseamnă că furnizorii paginilor de socializare restricţionează în secret, în scopuri politice, vizibilitatea şi accesul unui profil de utilizator, astfel încât “noi să nu aflăm” despre această măsură. “Procedând astfel, companiile tehnologice încalcă toate normele legale democratice de bază care stau la temelia culturii de tip occidental”, a explicat ministrul.

Aceasta a adăugat că practica, la nivelul întregului sistem al acestei interdicţii, nu s-a limitat doar la o înregistrare audio a directorului general al Twitter, apărută neoficial în spaţiul public. “Viziunile creştine, conservatoare, cu idei de dreapta sunt limitate şi de Facebook, astfel încât să le reducă accesibilitatea. Am şi experienţă personală în acest sens “, a scris Judit Varga.

“Din cauza abuzurilor sistemice, probabil, va trebui să luăm măsuri”

Ministrul a anunţat că Ministerul ungar al Justiţiei, prin activitatea Comitetului pentru libertate digitală, contribuie la reglementarea în UE a activităţii companiilor tehnologice globale. “Din cauza abuzurilor sistemice, probabil, va trebui să luăm mai repede măsuri”, a scris politicianul.

Prin urmare, Judit Varga a convocat o şedinţă extraordinară a Comitetului pentru libertatea digitală şi va discuta săptămâna aceasta cu preşedintele Consiliului Concurenţei din Ungaria despre posibilitatea sancţionării practicilor comerciale neloiale. potrivit Hirado.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole