De ce a fost demis subprefectul de Sibiu înainte de carantinarea municipiului? Explicațiile premierului

Subprefectul județului Sibiu a fost demis chiar înaninte de ședința în care ar urma să fie carantinat municipiul. Întrebat de ce a fost luată această decizie, premierul Ludovic Orban a spus că „răspunsul la această întrebare îl puteţi vedea în rata de infectare”.

„Răspunsul la această întrebare îl puteţi vedea în rata de infectare. Este cel care, pe perioada cât a fost infectat cu coronavirus prefectul Sibiului, a exercitat atribuţiile de prefect. Şi a existat o solicitare clară de eliberare din funcţie”, a afirmat Ludovic Orban.

Joi seara prefectul județului a fost demis, iar prefectul este depistat cu Covid-19 fiind în izolare.

În ședința de joi seara a Guvernului s-a decis „încetarea exercitării cu caracter temporar prin detașare în condițiile legii a funcției publice de subprefect al județului Sibiu de către Rareș Macrea”.

În această situație, ședința de vineri în care ar urma să se decidă carantinarea municipiului Sibiu și a orașelor Cisnădie, Tălmaciu și a satului Șelimbăr, va fi condusă de secretarul de stat Raed Arafat și de celălalt subprefect al Sibiului, Sanda Ligia Muntean.

În județul Sibiu incidența cazurilor de infectare cu coronavirus a depășit 7 la mia de locuitori. Municipiul are rata de infectare de peste 11 la mie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...