De ce a fost demis subprefectul de Sibiu înainte de carantinarea municipiului? Explicațiile premierului

Subprefectul județului Sibiu a fost demis chiar înaninte de ședința în care ar urma să fie carantinat municipiul. Întrebat de ce a fost luată această decizie, premierul Ludovic Orban a spus că „răspunsul la această întrebare îl puteţi vedea în rata de infectare”.

„Răspunsul la această întrebare îl puteţi vedea în rata de infectare. Este cel care, pe perioada cât a fost infectat cu coronavirus prefectul Sibiului, a exercitat atribuţiile de prefect. Şi a existat o solicitare clară de eliberare din funcţie”, a afirmat Ludovic Orban.

Joi seara prefectul județului a fost demis, iar prefectul este depistat cu Covid-19 fiind în izolare.

În ședința de joi seara a Guvernului s-a decis „încetarea exercitării cu caracter temporar prin detașare în condițiile legii a funcției publice de subprefect al județului Sibiu de către Rareș Macrea”.

În această situație, ședința de vineri în care ar urma să se decidă carantinarea municipiului Sibiu și a orașelor Cisnădie, Tălmaciu și a satului Șelimbăr, va fi condusă de secretarul de stat Raed Arafat și de celălalt subprefect al Sibiului, Sanda Ligia Muntean.

În județul Sibiu incidența cazurilor de infectare cu coronavirus a depășit 7 la mia de locuitori. Municipiul are rata de infectare de peste 11 la mie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole