De ce a ratat Iulian Dumitrescu Grand Prix-ul de la Monaco

Publicat: 29 mai 2024, 11:00, de Ion Teleanu, în Dezvăluiri , ? cititori
De ce a ratat Iulian Dumitrescu Grand Prix-ul de la Monaco

Prin faptul că i s-a prelungit, săptămâna trecută, controlul judiciar impus la 1 februarie 2024, baronul liberal de Prahova, Iulian Dumitrescu, a ratat participarea la un eveniment auto de top unde-și rezervase bilet încă de anul trecut.

Baronul PNL de Prahova, Iulian Dumitrescu, a primit săptămâna trecută încă o lovitură despre care se știe mai puțin, dar care l-a afectat enorm. Aflat sub control judiciar pentru o mită de 3.200.000 de euro, de la 1 februarie 2024, adică de vreo 120 de zile, Iulian Dumitrescu a cerut instanței, săptămâna trecută, să i se ridice controlul judiciar cu câteva zile înainte de termenul legal.

Tribunalul București a blocat prezența lui Iulian Dumitrescu la etapa de Formula 1 de la Monaco

Dar, Tribunalul Bucureşti a prelungit controlul judiciar şi a menţinut interdicţia ca Iulian Dumitrescu să-și exercite funcţia de președinte al Consiliului Judeţen Prahova. De ce? Pentru că acesta ar fi comis faptele de corupţie tocmai în exercitarea funcţiei publice, se arată în motivarea deciziei de prelungire a controlului judiciar.

„Nu poate fi primită solicitarea de înlăturare a obligaţiei de a nu desfășura activitatea de președinte al Consiliului Județean Prahova, judecătorul de drepturi şi libertăţi constatând că faptele reţinute de procuror şi care fac obiectul urmăririi penale se presupune că au fost săvârşite tocmai în exercitarea acestei funcţii”, a arătat instanţa.

Această decizie a picat ca un trăsnet, pentru că la sfârșitul săptămânii trecute, Iulian Dumitrescu trebuia să fie prezent la Monaco Grand Prix, adică la cea de a opta etapă a Campionatului Mondial de Formula 1. Astfel, locul rezervat de baronul Lamborghini, încă de anul trecut, a rămas gol, și cei care au fost prezenți au remarcat acest aspect, dar și faptul că tot gol a fost și locul de lângă Iulian Dumitrescu, al unui alt boss din România.