De ce a sacrificat Franța 13 milioane de păsări

În Franța, din cauza gripei aviare, 13 milioane de păsări au fost sacrificate în doar 5 luni. Peste 1.200 de focare au fost identificate în rândul fermelor din Franța, iar răspândirea rapidă a bolii creează îngrijorări pentru producătorii din domeniu.

Primul focar de gripă aviară a fost confirmat pe data de 26 noiembrie. De atunci, până acum alte 1.230 de ferme de păsări au fost afectate de boala care se crede că a fost adusă în țară de păsările sălbatice migratoare.

Sacrificările au fost intensificate după ce virusul a ajuns în principalele regiuni franceze unde se cresc păsări. Nu mai puțin de 13 milioane de păsări au fost sacrificate în încercarea de a opri răspândirea virusului.

Situația creează îngrijorări ale fermierilor

Prin comparație, anul trecut au fost sacrificate 3,5 milioane de păsări din 500 de focare apărute în fermele de rațe destinate producerii de foie-gras. Situația creează îngrijorări ale fermierilor din cauza efectelor asupra efectivelor de păsări, dar și a introducerii unor restricții comerciale și a riscului de răspândire la oameni.

Gripa aviară, o boală contagioasă foarte gravă, a afectat peste 30 de țări europene. Italia a sacrificat până acum din această cuază peste 18 milioane de păsări. În țara noastră, recent, peste 30 de mii de păsări de la o fermă din Giurgiu au fost eutanasiate după ce a fost identificat virusul aviar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...