„De ce ai deviat? Pentru a evita turbulențele?”. Ultimul dialog cu miliardarul Dan Petrescu

Tragedie în 16 secunde: este timpul în care avionul pilotat de afaceristul român – Dan Petrescu – s-a prăbușit la periferia orașului Milano. 16 secunde au trectu de când s-a observat că avionul pierde din altitudine și până la ultimul semnal transmis de aeronavă.

Cele 8 victime doreau să sărbătorească botezului unui copil în Sardinia, notează presa italiană.

Avionul a decolat pe terminalul pentru zboruri private din aeroportul Linate din Milano ieri la ora 13 și 4 minute. Peste trei minute – zbura cu 290 de km/h la 1600 de m altitudine. În 4 secunde a început să piardă din altitudine – 16 secunde a durat până la ultimul semnal transmis de aronavă, notează Corriere de la Serra. Personalul turnului de control a luat legătura cu pilotul, iar presa italiană relatează dialogul: „De ce ai deviat? Pentru a evita turbulențele?”, au întrebat controlorii de trafic. Singurul răspuns al pilotului – afaceristul Dan Petrescu a fost „Nu”, potrivit Europa FM.

Cutia neagră a avionului a fost găsită

Avionul s-a prăbușit cu 150 de km/h peste o clădirea goală aflată la periferia orașului Milano. 8 persoane și-au pierdut viața – printre victime se numără și un copil. Miliardarul român a murit alături de soție, copilul lor, și de alte 5 persoane. Ministerul afacerilor externe de la București anunță că 7 victime aveau cetățenie română. Cele 8 persoane urmau să  petreacă botezului unui copil la în Sardinia.

Cutia neagră a avionului a fost găsită. Avionul – un Pilatus  – este un aparat de zbor cu un singur motor produs în Elveţia, fiind destinat clienţilor de afaceri. Procuratura italiană investighează acum cauzele prăbușirii avionului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole