De ce anume se face „vinovată” pădurea amazoniană

Conform unui nou studiu, pădurea amazoniană din Brazilia a emis în ultimii ani în atmosferă cu 20% mai mult dioxid de carbon decât a absorbit. Studiul a apărut în publicaţia academică Nature Climate Change.

Studiul acoperă perioada 2010 – 2019. Unul dintre autorii studiului afirmă că pentru prima dată este posibil să se demonstreze că regiunea amazoniană din Brazilia a devenit la rândul ei o sursă de emisie de carbon.

Majorarea concentraţiei de dioxid de carbon reprezintă o cauză principală a încălzirii globale, iar lumea se baza pe uriaşa pădure tropicală amazoniană să absoarbă surplusul. Acum, defrişările masive din zonă sunt învinuite pentru inversarea tendinţei. Studiul mai arată că situaţia se poate agrava şi mai mult, în condiţiile în care rata distrugerii pădurii tropicale din Brazilia a crescut considerabil, după venirea la putere a preşedintelui Jair Bolsonaro, în 2019, potrivit BBC.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

EXCLUSIV: Baza de date a OMS dezvăluie dezastrul. Aproape 5.000.000 de...

Deşi autorităţile de la Bucureşti, şi nu numai, tac în privinţa existenţei unei multitudini de reacţii adverse generate de vaccinurile COVID -19, datele statistice...