De ce au fost exceptate bisericile de la solicitarea certificatului verde la intrare. Explicația purtătorului de cuvânt al Patriarhiei

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, a explicat că nu doar Biserica Ortodoxă este exceptată de la solicitarea certificatului verde, ci toate cultele.

„Facem parte din Uniunea Europeană și nicăieri în Uniunea Europeană nu există certificat verde care să limiteze accesul unui om într-un spațiu eclezial, într-un spațiu al rugăciunii. Anul trecut s-au comis, în orbecăiala prin care am trecut cu toții, niște excese care i-au pus pe gânduri pe oamenii din zona de reflecție legată de libertatea religioasă la nivel internațional în legătură cu încălcări ale libertății religioase”, a declarat Vasile Bănescu la Europa FM.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei a mai evidențiat că, după această analiză făcută un an de zile, anul acesta autoritățile de peste tot au conchis că nu poți limita un act esențial precum actul de credință, așa cum este și actul de subzistență alimentat de intrarea într-un magazin de alimente. „Nicăieri în lume nu funcționează un certificat verde la intrarea în biserică. Nu poți limita libertatea de expresie a credinței, cu condiția respectării stricte a unor reguli. Aceasta este explicația autorității, nu este nimic ilegal”, a explicat Vasile Bănescu.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole