De ce au fost relaxate restricțiile din Capitală. Berbeceanu: Riscam să fim dați în judecată

Deși în Capitală au fost descoperite mai multe cazuri de infectare cu coronavirus iar Ministerul Sănătății a propus ca relaxarea restricțiilor să fie amânată, prefectul Capitalei a decis să ridice anumite măsuri restrictive. Traian Berbeceanu spune că autoritățile riscau să fie date în judecată de patronii restaurantelor dacă nu optau pentru relaxarea restricțiilor din București.

Reacția lui Berbeceanu vine după ce ministrul Vlad Voiculescu a pus la îndoială acuratețea cifrelor oficiale, conform cărora rata de infectare în Capitală a scăzut sub pragul de trei la mie. Prefectul Bucureștiului spune că relaxarea restricțiilor a fost decisă în baza unei Hotărâri de Guvern semnate chiar de Vlad Voiculescu.

Traian Berbeceanu spune că legislația obliga la relaxarea restricțiilor în București:

”În realitate și noi suntem foarte îngrijorați de evoluția situației pandemice. Chiar am discutat cu domnul ministru anterior zilei de vineri, când am fost nevoiți să convocăm ședința comitetului municipal, am împărtășit îngrijorarea domniei sale, dar i-am explicat în mod foarte clar și franc și categoric că noi ca structură administrativă, suntem obligați să punem în executare prevederile legale ale Hotărârii de Guvern, pe care, ce să vedeți, cu zece zile înainte a emis-o Guvernul, cu zece zile înainte de ședința noastră de Consiliu. Acea HG îl are printre co-autori pe Ministerul Sănătății și a fost semnată chiar de ministrul Sănătății. I-am explicat că pentru a nu pune în executare aceste măsuri de relaxare parțială, avem nevoie de un nou act normativ, iar Ministerul Sănătății putea să intervină din timp pentru modificarea condițiilor de relaxare a anumitor activități economice”, a declarat Berbeceanu la RFI.

Berbeceanu: Riscam să fim dați în judecată

Oficialul spune că dacă autoritățile nu ar fi decis relaxarea restricțiilor ar fi putut fi date în judecate de operatorii din HORECA.

”Noi nu am avut opțiunea de a nu pune în aplicare prevederile aflate în vigoare în Anexa 3 din HG, pentru că în caz contrar, riscam ca operatorii din HORECA, știu eu, operatorii licențiați din domeniul jocurilor de noroc, chiar și organizatorii de spectacole, teatre puteau să ne acționeze în instanță, să ceară daune foarte mari și să câștige procesele în mod firesc, datorită reglementărilor legale la care am făcut referire, să le câștige în termene foarte scurte”.

Întrebat dacă a primit vreo asigurare de la ministrul Sănătății că legislația va fi modificată, Traian Berbeceanu a răspuns:

 ”Chiar și în cursul zilei de ieri (duminică) am discutat cu domnul ministru, am reiterat aspectele respective și dumnealui a spus că la nivelul ministerului se analizează și posibilitatea modificărilor la care am făcut vorbire”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...