De ce au murit subit trei diplomați cehi în ultimele 5 luni

Trei diplomați cehi, cu vârste cuprinse între 46 și 55 de ani, au murit subit în ultimele cinci luni. Pentru a preveni pe viitor și alte astfel de cazuri, ministrul ceh de Externe, Jan Lipavsky, a trimis o scrisoare angajaților Ministerului de Externe în care le cere să găsească un echilibru între viața profesională și cea personală și să nu-și neglijeze sănătatea fizică și mentală.

„Nu uitați că fiecare job, inclusiv al nostru, are propriile valori și ambiții, dar și limite «sănătoase»”, se arată în scrisoare.

Moartea celor trei, care au decedat din cauze naturale, „dovedește că funcția de diplomat presupune munca în condiții extrem de dificile și adesea izolat de familie. Colegii noștri îndeplinesc acest serviciu chiar și în zone de război, sub măsuri stricte de securitate, cu mobilitate limitată în țara de detașare. Diplomații sunt expuși nu numai la o mare presiune în viața lor profesională și personală, ci și la condiții climatice adesea dificile”, a precizat Lipavsky.

Acesta a afirmat că ministerul său este pregătit să facă schimbări pentru a-i ajuta pe diplomați să facă față presiunilor specifice muncii lor. Concret, se are în vedere  creșterea serviciilor de consiliere psihologică pentru diplomați și familiile acestora, potrivit Digi24.ro.

„Există un sistem de sprijin la Ministerul Afacerilor Externe, inclusiv un psiholog”, a spus ambasadorul ceh la UE, Edita Hrda.

„Înainte de președinție, am reflectat asupra modului de a evita suprasolicitarea și epuizarea”, a adăugat Hrda, referindu-se la cele șase luni în care Cehia s-a aflat la conducerea Consiliului UE, care s-a încheiat la sfârșitul anului 2022.

În martie, adjunctul ambasadorului Republicii Cehe în Israel, Monika Studena, a murit subit la vârsta de 50 de ani. Cu o lună înainte, Jakub Durr, ambasadorul ceh în Polonia și fost reprezentant permanent al Republicii Cehe în UE, a decedat la vârsta de 46 de ani. De asemenea, în noiembrie 2022, ambasadorul Cehiei în Elveția și Liechtenstein, Katerina Fialkova a murit subit la vârsta de 55 de ani.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...