De ce au rămas fără căldură şi apă caldă zeci de mii de bucureşteni: explicațiile lui Nicușor Dan

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a vorbit despre situația tragică din București unde zeci de mii de bucureșteni nu au apă caldă și căldură.

“O pompă de la CET Sud a crăpat în noaptea de vineri spre sâmbătă”, a explicat primarul general Nicuşor Dan.

 Edilul a spus că pompa era din anii ’60 şi nu a putut fi modernizată deoarece ELCEN nu a putut lua bani europeni pentru că era în insolvenţă.

Nicușor Dan a precizat că pompa a fost reparată, însă există o inerție a sistemului. Edilul a mai anunțat că la începutul săptămânii viitoare se va ajunge la o normalizare.

ELCEN va fi ieşit din insolvenţă de la începutul lunii ianuarie, cu ajutorul Guvernului, a declarat primarul Nicuşor Dan. Din fondul de rezervă al Guvernului, Primăria Municipiului Bucureşti va primi 20 de milioane de lei.

“Nu poţi să înlocuieşti o sută de metri de conductă, pentru că laşi un număr de blocuri, o săptămână-două, fără apă caldă, ceea ce nu se poate iarna. Vara se poate, oamenii înţeleg că ai de făcut nişte lucrări, dar iarna nu se poate”, a spus Nicuşor Dan, la Palatul Victoria.

Conform edilului, în această iarnă ar urma să se producă sute de avarii la reţeaua de termoficare, de ordinul a 10 – 20 zilnic.

″Într-un an – date oficiale – noi am avut 1.700 de avarii – în cursul anului 2019. Acum, acest indicator al apei de adaos ne spune că suntem cu 50% mai rău decât în 2019. Deci, în iarna asta o să avem din nou sute de avarii, de ordinul 10 – 15 – 20 pe zi. Chestiunea este că, existând mai multe echipe, o să intervenim la avarii mai repede. Şi, mai mult, în anumite zone pe care le ştim că au probleme putem să intervenim preventiv. Acesta este pasul înainte pe care l-am făcut”, a declarat Nicuşor Dan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Rezultatul anchetei: UMB-ul a săpat un drum la jumătate de metru...

Rezultatele primei etape a anchetei desfășurate în urma tragicului incident de miercuri spre joi, în care patru persoane au murit și alte cinci au...