De ce au supraviețuit doar păsările atunci când au dipărut specii de pe Pământ

Când marea dispariție a speciilor a avut loc, în urmă cu 66 de milioane de ani, doar păsările au supraviețuit. Cercetătorii au bănuit mult timp că de mare ajutor în acest sens a fost creierul special al păsărilor.

O echipă științifică din SUA a recreat acum creierul unui dinozaur zburător care nu a supraviețuit extincției în masă. Pentru a face acest lucru, cercetătorii au folosit un craniu de la o fosilă de dinozaur complet conservat pentru a trage concluzii cu privire la dimensiunea zonelor individuale ale creierului.

Rezultatul: spre deosebire de păsările de astăzi, dinozaurul avea un cerebel mai mic. Cercetătorii suspectează că acest lucru înseamnă că îi lipseau abilități importante pentru supraviețuire. La om, cerebelul este responsabil pentru funcțiile cognitive superioare, cum sunt gândirea, emoțiile și limbajul, potrivit deutschlandfunk.de, citat de RADOR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...