De ce își abandonează SPANIOLII câinii

Simplu, sau mai bine zis urât: pentru că acum nu mai au nevoie de ei…Care e de fapt povestea? În timpul pandemiei, în Spania, oamenii și-au cumpărat sau au adoptat câini pentru a putea ieși din casă, în urma restricțiilor de coronavirus, potrivit abc.es. Și acum ce au făcut cu ei?

După relaxare, au început să-i abandoneze… Peste 2.000 de câini au fost abandonați la sfârșitul lunii mai. Societatea Canină din Spania (RSCE) a calculat că aproximativ 5.000 de câini au fost abandonați, cu 50% mai mult decât în mod obișnuit.

Au fost instrumente

Pentru că adăposturile pentru animale au fost închise în timpul carantinei, oamenii care doreau un animal de companie au apelat la vânzările online.

„Oamenii și-au achiziționat animalele doar pentru a putea ieși din case”, a declarat un purtător de cuvânt al Institutului pentru Politici Publice pentru Protecția Animalelor (IPPPA). „Aceste animale au fost tratate ca simple instrumente, pentru a acoperi o nevoie. Acum, când nu mai este nevoie de ele, sunt abandonate, iar acest lucru a fost făcut cu ușurință”.
 Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-07-30

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...