De ce Madridul are nevoie urgentă de sprijin logistic militar

Publicat: 24 sept. 2020, 08:00, de Roxana Roseti, în Internațional , ? cititori
De ce Madridul are nevoie urgentă de sprijin logistic militar

Președinții mai multor comunități autonome din Spania le-au solicitat cetățenilor să evite deplasările spre Madrid. Poliția a instituit filtre pentru a se asigura că localnicii din cartierele izolate respectă restricțiile.

Incidența cazurilor de coronavirus din Madrid a depășit de trei ori media națională. Guvernul Regional al Madridului a anunțat că vrea să extindă perimetrul sanitar la alte 16 zone din oraș și din localitățile învecinate. Ignacio Aguado, vicepreşedintele guvernului regional din Madrid, a declarat că se vor face solicitări oficiale pentru intervenţia logistică a militarilor şi pentru mobilizarea mai multor poliţişti.

E necesară deblocarea birocrației

Aguando a subliniat că e nevoie urgentă de sprijin logistic militar pentru instalarea corturilor, testarea cetăţenilor şi dezinfectarea tuturor zonelor sanitare, afectate de restricţiile de circulaţie din Madrid. De asemenea, solicită mobilizarea a 222 de agenţi de Poliţie Naţională şi Gardă Civilă, în cele 37 de zone sanitare, ca să facă inspecţii pentru respectarea carantinei şi să aplice amenzi dacă este cazul, potrivit EFE.

Oficialul spaniol a mai adăugat că e necesar să se deblocheze cât mai rapid birocraţia care împiedică angajarea a 300 de cadre sanitare, medici extracomunitari, care au făcut o treabă bună în primul val de COVID-19 şi care acum nu pot fi luaţi din cauza restricţiilor impuse de stat. Autoritățile sanitare vor să extindă restricțiile de mobilitate în alte 16 zone, printre care Lavapies, Canillejas, Carabanchel, Alcorcon, Mostoles sau Torejon de Ardoz.

Incidența cazurilor de coronavirus din Madrid a depășit de trei ori media națională. Ministrul sănătății, cât și unii reprezentanți ai comunităților autonome, printre care și Catalonia, au făcut apel la populație să evite deplasările spre capitala Spaniei.