Pașaportul românesc rămâne unul dintre cele mai puternice din lume

Pașaportul românesc rămâne unul dintre cele mai puternice din lume, potrivit indexului Henley Passport pe acest an. Cetățenii români pot călători fără viză în peste 170 de țări. Ţara noastră deține al 16-lea cel mai puternic pașaport din lume, la egalitate cu Chile, Monaco și Emiratele Arabe Unite.

Primul loc în clasamentul din acest an este împărțit de Japonia și Singapore, cu acces fără viză în peste 190 de destinații. La polul opus, Afganistan, Irak și Siria sunt statele cu cele mai slabe pașapoarte din lume. Cetățenii lor pot călătorii fără viză în mai puțin de 30 de jurisdicții, potrivit Rador. Indicele Henley Passport ia în calcul 199 de paşapoarte şi 227 de destinaţii.

România a devenit membru al Uniunii Europene la 1 ianuarie 2007 și a început eliberarea pașapoartelor biometrice europene la 31 decembrie 2008. Un pașaport din România este acum mai puternic decât era în 2017, spre exemplu, când se afla pe locul 21 în top, cu 153 de țări în care puteai avea acces cu ajutorul acestuia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole