De ce pleacă Jurgen Klopp de la Liverpool, după 8 ani de glorie

Publicat: 26 ian. 2024, 14:17, de Victor Scarlat, în SPORT , ? cititori
De ce pleacă Jurgen Klopp de la Liverpool, după 8 ani de glorie

Jurgen Klopp, managerul lui Liverpool, își pregătește demisia pentru finalul sezonului în curs, după 8 ani și jumătate pe Anfield, în care a câștigat cele mai importante trofee din fotbal.  

Klopp, care are 56 de ani, va continua să supervizeze meciurile echipei rămase de disputat în campionatul 2023-24, după un mandat de manager glorios în care clubul a cucerit șase trofee majore sub conducerea sa.

Împreună cu el vor pleca și managerii adjuncţi Pepijn Lijnders şi Peter Krawietz, dar și antrenorul de dezvoltare a elitei Vitor Matos, care au planurile lor. Lijnders, de exemplu, este dornic să îşi urmeze propria carieră în management.

Klopp spune că și-a anunțat din timp decizia pentru ca tranziţia să poată să fie făcută în timp util, potrivit Mediafax.

 „O fac pentru că sunt, cum să spun, în criză de energie. Nu am nicio problemă acum, evident, ştiam deja de mai mult timp că va trebui să anunţ asta la un moment dat, dar sunt absolut bine acum. Ştiu că nu pot să fac treaba asta din nou şi din nou şi din nou şi din nou. … (…) După anii pe care i-am avut împreună şi după tot timpul pe care l-am petrecut împreună şi după toate lucrurile prin care am trecut împreună, respectul a crescut pentru voi, dragostea a crescut pentru voi şi cel puţin vă datorez adevărul – şi acesta este adevărul”, a declarat Klopp.

Klopp a fost numit în funcţia de antrenor al lui Liverpool la 8 octombrie 2015, iar în mandatul său Liverpool a câștigat UEFA Champions League, Premier League, Cupa Mondială a Cluburilor FIFA, Cupa Angliei, Cupa Ligii şi Supercupa UEFA, precum şi FA Community Shield. În actuala campanie, Reds mai sunt implicaţi în patru competiţii, iar Klopp va sta alături de echipă până la ultimul meci din luna mai.