De ce s-a lepădat Florin Roman de Orban

Unul dintre cei mai apropiați lideri liberali din Transilvania de Ludovic Orban a schimbat oarecum, surprinzător, barca și îl susține pentru șefia PNL pe premierul Florin Cîțu.

Deputatul PNL de Alba, Florin Roman, a devenit după formarea cabinetului Cîțu unul dintre cei mai vehemenți critici ai lui Ludovic Orban. Ca atare, după ce Cîțu a anunțat că va candida pentru șefia PNL contra lui Orban, Florin Roman a fost printre primii care s-a alăturat premierului. 

„Vom avea competiție în PNL, iar asta e un lucru bun. Chiar dacă cineva și-ar fi dorit să fie candidat unic. Sindromul Ceaușescu mai bântuie încă și ultimii mohicani, ai unei generații de politicieni fără scrupule! Va fi o competiție în care lupta se dă între trecut și viitor, între dezamăgire și speranță. Pentru că va fi o luptă! Pe care nu și-au dorit-o liberalii ce iubesc cu adevărat partidul, ci cei care vorbesc public de democrație, apoi pun mâna pe telefon și își amenință colegii. Lucrurile sunt simple: până și retrograzii din PSD s-au lepădat de Năstase și Dragnea. Iar PNL are nevoie de un suflu nou în 2024!”, a declarat Florin Roman.

Însă, ceea ce se știe mai puțin este faptul că Roman nu-l mai susține pe Orban dintr-un motiv foarte clar. La formarea cabinetului Cîțu, Orban l-a anunțat pe Florin Roman că nu o să mai fie liderul de grup al deputaților PNL pentru că o să-l pună ministrul Dezvoltării.

Ulterior, în urma negocierilor, Orban a dat Ministerul Dezvoltării la UDMR, și, astfel, Florin Roman a rămas de fazan, adică nici ministru și nici lider de grup. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole