De ce stocarea All-Flash este alegerea perfectă pentru sistemul digital de asistență medicală

Nu este un lucru nou să folosești soluții TIC pentru a oferi servicii digitale de sănătate, pentru a preveni bolile și pentru a îmbunătăți calitatea vieții. Singura întrebare este când, nu dacă, asistența medicală digitală va transforma software-ul, hardware-ul și serviciile convenționale, scrie Lisa Yin pe blogul Huawei.

Deci, ce este asistența medicală digitală? Probabil ați auzit, ați văzut sau chiar ați purtat dispozitive medicale portabile – gândiți-vă la monitoare de ritm cardiac, aplicații de exerciții, contoare de transpirație (pentru diabet) și oximetre (pentru oxigenul din sânge). Dispozitivele purtabile sunt doar un exemplu sub umbrela asistenței medicale digitale. Potrivit Food and Drug Administration (FDA), asistența medicală digitală acoperă sănătatea mobilă (mHealth), tehnologia informației privind sănătatea (IT), dispozitivele portabile, telesănătatea și telemedicina și medicina personalizată.

Tehnologiile digitale remodelează peisajul asistenței medicale, oferind un potențial imens pentru a permite diagnosticarea și tratamentele precise și pentru a îmbunătăți furnizarea de asistență medicală pentru indivizi oriunde și de fiecare dată. Tehnologia digitală facilitează îngrijirea personalizată a pacienților pentru organizațiile medicale, ajutând la construirea de sisteme și procese interconectate atât pentru pacienți, cât și pentru personalul medical, cu o eficiență și acuratețe mai mari.

În ultimii ani, pandemia globală a pus asistența medicală în centrul atenției și a alimentat și mai mult speculațiile cu privire la transformarea digitală a sectorului sănătății. În vârful pandemiei, numărul de pacienți aflați în spital în fiecare zi a depășit de obicei capacitatea maximă de tratament a fiecărui spital. Acest lucru nu numai că a copleșit majoritatea departamentelor, dar a fost împiedicat de infrastructura tradițională TIC, care este incapabilă de diagnosticare rapidă și precisă. Pe măsură ce vedem lumina la capătul tunelului, mulți din industria sănătății cred că este timpul pentru transformarea digitală.

Stocare: cheia asistenței medicale digitale

De obicei, o organizație medicală sau de asistență medicală (să zicem un spital) este echipată cu diverse sisteme și dispozitive medicale, cum ar fi Sistemul de informare a spitalului (HIS) și Sistemul de arhivare și comunicare a imaginilor (PACS). Acest tip de mediu generează cantități masive de date în fiecare zi. De la formulare de admisie medicală și rezervări online până la notițele clinicienilor, prescripțiile, rezultatele testelor de laborator și imagistică de diagnostic, fiecare pacient adună o fișă de sănătate electronică considerabilă. În plus, datele vor continua să crească pe măsură ce spitalele vor adopta dispozitive portabile și medicamente personalizate.

Performanţă

Luați HIS – nucleul sistemului IT al unui spital – de exemplu. Găzduiește servicii esențiale precum înregistrarea, prețurile, facturarea și prescripțiile și contribuie la gestionarea personalului, echipamentelor și departamentului financiar. Creșterea uriașă a datelor despre utilizatori și spitale înseamnă că organizațiile din domeniul sănătății au nevoie de performanțe de stocare mai rapide și viteze de procesare mai mari la latență scăzută. Cu toate acestea, o problemă comună este că în timpul orelor de vârf (10:00-12:00 și 15:00-17:00), HIS convențional poate să nu răspundă, fiecare operație durând cel puțin 30 de secunde, impactând experiența pacientului. De asemenea, o mulțime de spitale rulează mașini virtuale și servere fizice de baze de date pe sisteme de stocare separate, complicând operațiunile de operare și întreținere și crearea de rețele. Pentru a îmbunătăți experiența pacientului, este necesară stocarea care poate oferi performanțe mai mari și operațiuni și operațiuni simple.

Securitatea datelor

Conform Raportului privind amenințarea ransomware-ului Unit 42 din 2021, asistența medicală a fost sectorul vertical cel mai vizat pentru ransomware în 2020. Raportul a remarcat că ransomware-ul a vizat probabil organizațiile din domeniul sănătății din cauza presiunii enorme cauzate de COVID-19. Ransomware-ul criptează sau fură datele victimei și face computerele sau anumite fișiere inutilizabile sau ilizibile. Apoi se cere o răscumpărare pentru a recupera computerul sau a decripta fișierul criptat. Mai mult decât atât, tipurile de ransomware evoluează în mod constant și, adesea, eludează software-ul antivirus obișnuit. Pentru a păstra datele de confidențialitate în siguranță, o soluție de stocare a datelor care oferă criptare a datelor, WORM și funcții de instantanee securizate este esențială.

Huawei OceanStor Dorado: Stocare complet flash pentru o platformă digitală sigură de asistență medicală

Sistemele de stocare All-Flash Huawei OceanStor Dorado NVMe consolidează resursele de stocare pentru gazdele virtualizate și fizice, oferind 21 de milioane de IOPS la doar 0,05 ms de latență. Alimentată de tehnologii avansate, inclusiv NVMe over Fabric, oglindire activ-activă și module de rețea inteligente brevetate, baza Huawei OceanStor Dorado ajută operatorii de asistență medicală să dezvolte o platformă digitală de sănătate și să reducă costul total de proprietate (TCO) cu 50%. Oferă următoarele beneficii:

Baza Huawei OceanStor Dorado ajută operatorii din domeniul sănătății să dezvolte o platformă digitală de sănătate și să reducă costul total de proprietate (TCO) cu 50%

  • Consolidarea resurselor: sistemele Huawei OceanStor Dorado consolidează resursele de stocare atât pentru gazdele virtualizate, cât și pentru cele fizice, permițând gestionarea pe o singură interfață.
  • Tehnologie de ultimă generație: 2100 de milioane de IOPS la o latență ultra-scăzută de 0,05 ms sunt furnizate datorită NVMe end-to-end, oglindirii active-active și modulelor de rețea inteligente dezvoltate singur.
  • Virtualizare integrată: Huawei OceanStor Dorado virtualizează și preia sistemele de stocare vechi, facilitând fără efort migrarea încărcăturilor de lucru critice de la infrastructura redundantă la stocarea complet flash Huawei OceanStor Dorado.
  • Protecție de înaltă fiabilitate pentru stocare: soluția de protecție împotriva ransomware-ului Huawei creează un sistem de protecție extrem de sigur cu stocare primară și de rezervă. După ce datele intră în stocarea de producție (cum ar fi Huawei OceanStor Dorado), se creează o zonă sigură în interiorul stocării, prevenind manipularea sau ștergerea utilizând instantaneul securizat și funcțiile Write Once Read Many (WORM). De asemenea, este creată o zonă independentă izolată fizic, care se combină cu tehnologia air gap pentru a deconecta automat legăturile de replicare și a replica datele în zona de izolare pentru o protecție sporită.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...