De ce taiwanezii sunt rugați de autorități să nu-şi mai schimbe numele în “Somon”

Un lanţ de magazine de sushi din Taiwan a anunţat că orice client ce are în nume și caracterele chinezești pentru somon, “Guy Yu”, va primi gratis, alături de cinci prieteni, oricât sushi poate mânca.

În toată această campanie a magazinului a apărut o problemă: cetăţenii din Taiwan sunt rugați de autorități să nu-şi mai schimbe numele în “Somon”, după ce zeci de oameni au făcut acest lucru pentru a beneficia de promoție.

Presa din Taiwan a numit fenomenul “Haosul somonului”, după ce aproape 150 de persoane, majoritatea tinere, au mers la evidenţa populaţiei pentru a-şi schimba numele în mod oficial, mai ales că legea le dă voie să facă acest lucru de trei ori. Ceea ce însemnă că la finalul promoției își pot schimba numele înapoi.

Oficialii statului nu s-au distrat prea mult. „Acest tip de schimbare a numelui nu doar că iroseşte timp, dar mai duce şi la întocmirea de tot felul de documente lipsite de necesitate”, a declarat ministrul adjunct de Interne al Taiwanului, Chen Tsung-yen, potrivit The Guardian. 

Nebunia schimbărilor de nume

Sper că lumea se poate comporta mai raţional în această privinţă”, a adăugat ministrul. Tinerii dornici de sushi gratis nu au ascultat, însă, de rugămințile autorităților, după cum notează și NBC .

Tocmai mi-am schimbat numele în această dimineaţă şi am adăugat „Bao Cheng Guy Yu. Deja am mâncat sushi în valoare de peste 7.000 de dolari taiwanezi”, a spus un student pe nume Ma. Într-o traducere aproximativă, noul nume al lui Ma înseamnă „Somon Exploziv Atrăgător”!

Alte articole din presa taiwaneză vorbesc despre schimbări de nume precum „Prinţul Somon” ori „Somon Orez Prăjit”. Un alt cetățean a hotărât să se pregătească deja pentru următoarea mare promoție, așa că și-a adaugat la nume 36 de ideograme cu tema fructe de mare, printre care crab, homar și, foarte important, melc abalone, o mare delicatesă în bucătăria asiatică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Viață de nabab. 9.200 de euro, remunerația lunară a sindicalistului Anton...

Unul dintre cei mai vocali lideri de sindicat din învățământ, Anton Hadăr, abonat la emisiunile TV unde își dă cu părerea despre totul și...