De ce Turcia nu se va confrunta cu probleme privind aprovizionarea cu gaze naturale în această iarnă

Publicat: 12 oct. 2021, 10:30, de Eliza Popa, în ESENȚIAL , ? cititori
De ce Turcia nu se va confrunta cu probleme privind aprovizionarea cu gaze naturale în această iarnă
Energie termica

Turcia nu se va confrunta în această iarnă cu vreun deficit de energie, datorită recentelor investiţii în infrastructura gazelor naturale şi electricităţii, după cum a anunţat ministrul Energiei şi Resurselor Naturale, Fatih Donmez.

Informația a fost publicată de Hurriyet Daily News. „Avem conducte care vin de la Marea Neagră, Blue Stream, o alta din Azerbaidjan şi o conductă din Iran. Am adăugat două terminale plutitoare de gaze naturale lichefiate (LNG). De asemenea, am majorat capacitatea subterană de stocare, care acum depăşeşte uşor patru miliarde metri cubi”, a mai spus oficialul turc, potrivit sursei citate.

În strânsă legătură cu firmele care livrează gaze naturale din ţări ca Rusia, Azerbaidjan şi Iran

Compania turcă Botas şi importatorii privaţi sunt în strânsă legătură cu firmele care livrează gaze naturale din ţări ca Rusia, Azerbaidjan şi Iran. De asemenea, preşedintele rus, Vladimir Putin, a dat în repetate rândul asigurări că livrările de gaze spre Turcia vor continue neîntrerupt, a mai declarat Donmez, conform Agerpres.

Anul trecut, Turcia a consumat 48 miliarde metri cubi (bcm) de gaze natural, iar anul acesta ‘probabil consumul va fi mai ridicat cu zece 10 bcm”, în urma redresării economiei, a estimat ministrul Energiei.