De ce un brazilian de culoare are şanse mai mari de a fi împuşcat în Rio

Potrivit unei cercetări BBC, un tânăr brazilian de culoare are de cinci ori mai multe şanse să fie împuşcat de poliţie decât unul alb.

Cercetarea a subliniat de asemenea nivelul uluitor de violenţă utilizată de poliţia braziliană în principalele oraşe ale ţării. BBC a analizat mai mult de 1.200 de victime ale poliţiei. Poliţia susţine că Rio de Janeiro, care are una dintre cele mai mare rate ale criminalităţii din lume, este un oraş periculos şi pentru poliţişti.

În anul 2018, 63.880 de crime au avut loc în Brazilia. Statistica aceasta este doar o piesă dintr-o rată a criminalității care i-a îndemnat pe mulți experți să descrie epidemia de violență de pe străzile celei mai mari țări latino-americane ca fiind un „genocid cu încetinitorul”. La ora actuală, 33% din crimele săvârșite la nivel mondial se petrec în Brazilia. 400 de oameni cad în fiecare zi victime a diverselor forme de crimă, scria The Guardian într-un material amplu dedicat flagelului crimei organizate.

Potrivit analiștilor, Intrarea armatei în favelele controlate de traficanții de droguri a devenit deja un peisaj standard în haosul sângeros care domnește pe străzile din orașele braziliene rău famate.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole