De la bal, la spital. Cotidianul italian La Repubblica: Originea epidemiei de variola maimuței

La originea epidemiei de variola maimuței a fost „Gay Pride” din Gran Canaria, notează cotidianul italian La Repubblica. 80.000 de persoane au participat. Asociațiile gay se apără: „Noi am dat prezervative gratis”.

În centrul Yumbo din Maspalomas, în sudul Gran Canaria, insula spaniolă unde vântul aduce nisipul Saharei pe plaje, s-a întâmplat ceea ce specialiștii în boli infecțioase numesc „eveniment de amplificare”! Ceva gen celebrul caz al stațiunii de schi Ischgl din regiunea Tirol, considerată unul din focarele epidemiei de coronavirus în Europa

Revenind la Yumbo, aproximativ 80.000 de persoane, din 5 până în 15 mai au participat la o petrecere non-stop, zi și noapte. Printre aceștia a fost cel puțin un purtător al variolei maimuțelor, virusul care se transmite în multe moduri, teoretic și prin căile respiratorii, dar mai ales cu contact fizic apropiat, scrie Ziarul Românesc din Spania.

După terminarea petrecerii…

Când muzica de la Centrul Yumbo s-a oprit definitiv, mai mult de patru din cinci participanți s-au întors acasă, adică în Spania continentală sau în Italia, Belgia, Germania, Franța sau chiar în țările din nordul Europei. Unii fuseseră infectați.

La Maspalomas a avut loc un eveniment foarte popular, cea de-a douăzecea ediție a „Gay Pride” de iarnă. Aceasta este considerată cea mai importantă destinație europeană pentru turismul LGBTQ+.

Spania a avut în 26 mai cel mai mare număr de cazuri pozitive, 84. Dintre acestea, șase locuiesc în Insulele Canare și patru au fost la Gay Pride, explică „Consejeria de sanidad” din Las Palmas, capitala arhipelagului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Judecător unic în România: S-a pensionat a doua zi după ce...

Mişcare interesantă în Justiţia română, care devoalează interesele din dosarele cu miză. Judecătorul Nicolae Comaromi (FOTO) de la Tribunalul Timiş”, pensionat pe 22 decembrie...