Vlad Voiculescu: Incendiul de la Neamț ar fi putut izbucni de la instalațiile de oxigen

Fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, spune într-o postare pe pagina sa de Facebook, că incendiul ar fi pornit de la instalațiile de oxigen din secția de ATI.

„Nu știm care este cauza, dar o cauză probabil este legată de instalațiile de oxigen. De starea instalației și de operarea ei […]. Chiar dac[ va dura până vom afla cauzele exacte ale incendiului de la Piatra Neamț Ministerul Sănătății ar trebui să se asigure că instalațiile de oxigen din spitalele sunt verificate iar procedurile sunt clare și complete. Asta ar trebui făcut urgent”, a scris Vlad Voiculescu pe Facebook.

Fost ministru al Sănătății, Voiculescu spune că răniții ar trebui transferați urgent într-un centru care îi poate ajuta și a adăugat că „posibil să fie nevoie de transfer în străinătate – lucru complicat în vremurile covid. Ministerul Sănătății ar trebui să se mobilizeze”.

Un incendiu puternic a izbucnit sâmbătă seara la secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean din Piatra Neamț. Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, zece persoane au decedat și alte șapte sunt rănite.

Printre aceștia se numără și medicul de gardă care a încercat să-i salveze pe pacienți. Acesta prezintă arsuri de gradul II și III pe 80% din suprafața corporală.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole