De la Milano la București, croitoria își păstrează farmecul

The best of the best!”, „Seriozitate și profesionalism! Cei mai buni. Oameni veseli și totodată activi și implicați în „problemele vestimentare”, Recomand cu drag!”, „Servicii de calitate și seriozitate! Am fost aici pentru a modifica o rochița și în 2 zile era gata de purtat! Vă mulțumesc mult” sunt doar câteva din recenziile pe care Nicolae Zverginski, în vârstă de 50 de ani, le primește aproape zilnic pe pagina de Facebook a croitoriei.

Ce înseamnă să ai nevoie de o modificare a unei fuste? Aflarea unei povești de viață a unui om, căruia nici nu i-a trecut prin cap că va ajunge croitor, iar acum meșterește cu pasiune articolele vestimentare.

Cine este Nicolae Zverginski?

Nicolae Zverginski avea un accent ușor italienesc când l-am cunoscut, urmând ca mai apoi să aflu că a stat o perioadă bună de timp în Italia. A lucrat la Dolce&Gabbana, la o croitorie teatrală din Milano, la „un tip în vârstă care avea o cameră plină de premii luate din toată lumea”.

Totuși, deși a legat relații și a cunoscut oameni frumoși, Nicolae a decis, împreună cu soția sa și copilul lor, să revină în țară, pentru a avea grijă de părinți la bătrânețe și pentru ca cel mic să meargă la școală în România.

Situația materială era mai bună, dar nu era mare diferență. Munceam la fel de mult precum muncesc și acum, iar suma nu era cu mult mai mare acolo”.  

Prima oară, Nicolae și soția sa au deschis o croitorie pe bulevardul Iuliu Maniu, însă nu au putut plăti chiria, deoarece proprietarul nu a vrut să scadă din preț.

Cu toate acestea, Nicolae spune convins că meseria de croitor i-a adus satisfacție.

Am cunoscut tot felul de oameni, în teatru, actori, am avut noroc cu Dolce Gabbana, unde se făceau defilările de modă. Am creat și pentru Marcel Iureș, mulți alții.”

Nicolae nu apare deocamdată pe palier.ro, dar este pe Bulevardul Constructorilor 26, lângă Mega Image, iar pe Facebook: Croitorie Crângași.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...