De la vot, direct la Psihiatrie. O femeie vorbea cu o păpușă la secția de votare

Publicat: 09 iun. 2024, 17:15, de Corina Oprea, în ALEGERI , ? cititori
De la vot, direct la Psihiatrie. O femeie vorbea cu o păpușă la secția de votare
De la vot, direct la Psihiatrie. O femeie vorbea cu o păpușă în secția de votare

O femeie din Galați a atras atenția când a mers azi la vot, după ce și-a luat cu ea și păpușa. Alegătoarea, care purta căști și avea o atitudine bizară, a fost surprinsă de oamenii legii în timp ce vorbea cu jucăria ei. De la secție, a ajuns direct la spital.

De la secția de votare, la secția de Psihiatrie

O femeie din Galați a atras atenția asupra ei încă de când a ajuns la secția de votare. Avea un comportament ciudat, era destul de agitată și debusolată și, cel mai ciudat, adusese la vot și o păpușă.

În jurul orei 14:00, la Secția de votare nr. 148 din municipiul Galați, s-a prezentat o femeie ce adusese cu ea și o jucărie. Alegătoarea purta căști audio în urechi și avea cu ea o păpușă, căreia îi vorbea. Când a solicitat accesul în secția de votare, polițistul de serviciu i-a cerut cartea de identitate pentru legitimare, încercând să comunice cu ea.

Femeia a refuzat să răspundă și nu s-a legitimat, după care a părăsit și incinta secției de votare. În afara secției, a fost observată vorbind la telefon și continuând conversația cu păpușa, fiind la fel de agitată.

Polițistul a considerat comportamentul ei alarmant și a solicitat intervenția unui echipaj medical de urgență. Nu a părăsit zona până când la fața locului au ajuns specialiștii.

Conform IPJ Galați, femeia este cunoscută cu afecțiuni psihice de mai mult timp, iar comportamentul era unul obișnuit pentru ea. Echipajul medical a preluat-o și a transportat-o la Spitalul de Psihiatrie din Galați, pentru a primi îngrijiri de specialitate.

Tot la o secție de votare din Galați, s-a petrecut un incident neplăcut, care a surprins alegătorii. Aceștia au constatat că, la intrarea în cabina de vot, au primit buletine de vot duble pentru alegerile locale. Surprinși și indignați de situație, alegătorii au relatat cele întâmplate pe rețelele de socializare.

Reacționând rapid la aceste dezvăluiri, Centrul de Comunicare Județean Galați s-a autosesizat și a inițiat o anchetă pentru a investiga circumstanțele acestui incident și pentru a preveni astfel de situații pe viitor.