De Paştele Catolic, Prinţul Charles a adus un omagiu refugiaţilor ucraineni

Prinţul Charles, moştenitorul coroanei britanice, a adus duminică un omagiu refugiaţilor ucraineni şi celor care îi găzduiesc, într-un mesaj adresat cu ocazia Paştelui Catolic, relatează AFP şi dpa.

„Milioane de oameni sunt astăzi strămutaţi, obosiţi de călătoria lor din locuri tulburi, răniţi de trecut, temându-se de viitor şi au nevoie să fie primiţi cu bunătate şi să se poată odihni”, a declarat prinţul Charles, în vârstă de 73 de ani, fiul cel mai mare al reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii.

„În ultimii ani, am avut inima zdrobită de suferinţele victimelor nevinovate ale conflictelor sau persecuţiilor, unele dintre care le-am întâlnit şi care mi-au spus poveşti tragice deoarece au fost forţate să-şi părăsească ţara şi să caute adăpost departe de casă”, a mai spus el.

„Însă, în mijlocul acestei tristeţi şi inumanităţi, a fost extrem de emoţionant să văd cât de mulţi oameni sunt dispuşi să-şi deschidă casele pentru cei aflaţi în nevoie şi cum şi-au oferit timpul şi resursele pentru a-i ajuta pe cei care se confruntă cu o astfel de tristeţe distrugătoare şi cu o asemenea durere”, a adăugat el.

Criticat pentru complexitatea paşilor pe care trebuie să-i parcurgă refugiaţii ucraineni pentru a se alătura rudelor din Marea Britanie, guvernul condus de Boris Johnson a lansat un program de găzduire la domiciliu în cadrul căruia 200.000 de britanici s-au oferit să primească ucraineni care au fugit de invazia rusă.

Potrivit Organizaţiei Naţiunilor Unite, peste cinci milioane de persoane au fugit din Ucraina de la începutul invaziei ruse, pe 24 februarie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...