De Sfântul Nicolae: Ce fel de alimente trebuie împarțite azi de credincioși

Azi este marea sărbătoare a Sfântul Ierarh Nicolae, iar credincioşii obişnuiesc să meargă la biserică cu colivă şi bucate. Lucru important: credincioşii trebuie să împartă azi alimente de post, fiindcă această sărbătoare pică în Postul Nașterii Domnului. 

De aceea este important ca pachetul care este dat de pomană azi să cuprindă şi un pahar cu colivă, pentru pomenirea celor adormiţi, care au fost pomeniţi la Sfânta Liturghie. Pentru pachetul de împărțit azi de către credincioși se pot pregăti pacheţele care să cuprindă legume: roşii, castraveţi, măsline, ori fructe: banană, măr, portocală. Totodată, în pacheţel se mai pot pune eugenii, napolitane, o sticlă cu băutură răcoritoare, tofu, salată de vinete sau hummus.

După posibilitatea fiecăruia, se mai poate împărţi mâncare gătită: sarmale de post, orez cu ciuperci, mazăre cu morcovi, ardei umpluţi cu orez şi ciuperci sau alte bunătăţi vegetale. De asemenea, la marea sărbătoare a Sfântului Nicolae se pot împărți portocale și dulciuri copiilor sărmani. Potrivit bisericii , este bine ca tot ceea ce ste de împărțit să fie sfinţit de către preot și să fie dat din suflet și nu ca o obligaţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Aeroportul Otopeni – Haos, bătaie de joc, indiferență și multă așteptare

Încă o „performanță” marca Mîndrescu: de mai bine de o jumătate de an, plecarea, dar mai ales sosirea, pe Aeroportul Internațional Henri Coandă, fost...