De știut, dacă vizitați în weekend: Case din incinta Muzeului Satului „Dimitrie Gusti”, în proces de restaurare

Muzeul Satului din București derulează, în această toamnă, un amplu proces de restaurare a mai multor clădiri din incintă. Totul face parte dintr-un plan de consolidare al unora dintre frumoasele case de patrimoniu aflate la muzeul bucureștean.

După ce în octombrie au fost finalizate, din fonduri proprii, două proiecte de reparații la acoperișuri, a căror degradare puneau în pericol integritatea obiectivelor și a patrimoniului, în aceste zile echipe de meșteri venite din Maramureș lucrează la restaurarea casei din localitatea Fundul Moldovei. Continuă și intervențiile la acoperișurile caselor din Straja și Voitinel, de asemenea, la Piua din Feneș, o instalație tradițională acționată hidraulic – informează Ministerul Culturii.

Muzeul Satului „Dimitrie Gusti” este unul din principalele obiective turistice din capitală, cu circa 500 de mii de vizitatori anual.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...