De unde a cumpărat Casa Unirea dovleacul dulce pentru dulceață. Cu banii jos, spune Daea

Casa de Comerţ Agroalimentar Unirea a reintrat în piață cu o achiziție de 100 tone de dovleac dulce pentru dulceață cumpărat de la un producător din Tărtășești, Dâmbovița, și care va ajunge la o unitate de procesare din Galați.

Anunțul a fost făcut de ministrul Agriculturii Petre Daea la târgul de produse agroalimentare organizat în weekend în curtea minsterului

“Este un tânăr excepțional din Galați crescut la casa de copii și care face un lucru impresionant, pe de o parte că este un tânăr, iar pe de altă parte, că a reușit cu ajutorul fondurilor europene și cele bugetare să realizeze această unitate de producție”, a declarat Daea.

Ministrul spune că în următoarele zile vor urma și alte achiziții de la producătororii agricoli, iar marfa va ajunge în supermarketuri. Deja există două rețele de retail, Carrefour și Metro, interesate să preia marfa de la producători, însă lista va fi extinsă în viitor.

“În fiecare zi, Casa de Comerț va desfășura activitatea aceasta comercială pentru a distribui în lanțurile de magazine, supermarketuri, sub marca Casei de Comerț, iar în momentul în care produsele sunt aduse la supermarketuri, plata se va face direct de către Casa de Comerț, în așa fel încât fermierul să și plece cu plata acasă“, a mai spus Daea.

Pe scurt, este vorba, de fructe și legume, în principal, care trebuie sortate, ambalate conform cerințelor magazinelor, transportul urmând să fie efectuat de către producător. Acesta aduce marfa la supermarket, unde este recepționată de delegatul Casei de Comerț, care face plata imediat, iar de aici încolo începe relația Casei Unirea cu lanțul de retail, declară ministrul.

Pare simplu, nu-i așa? Să vedem, însă, și cum va fi pusă în practică noua strategie a Camerei de Comerț Agroalimentar Unirea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Avem tricolorul pe etichetă, ce mai contează ce înghițim? Dublul standard,...

Ultima găselniță a politicienilor de la PSD este să-i oblige pe comercianții care vând produse provenite din materii prime românești să se asigure că...

Caracatița uriașă a intereselor baronului PSD Horia Teodorescu îngroapă Tulcea în gunoaie

Un document exploziv ajuns la mai multe instituții de forță ale statului scoate în evidență uriașa caracatiță a intereselor țesută de baronul PSD de...