De unde a pornit isteria că s-ar scumpi benzina și motorina? Fotografia care a stârnit panică în rândul populației

Seara trecută toată țara a luat parte la o isterie în masă. Românii s-au înghesuit la pompele benzinăriilor de teamă că prețul combustibilului se va scumpi.

Cozi kilometrice de mașini și oameni care așteptau cu orele pentru a-și face plinul mașinilor, la asta am asistat seara trecută. Din disperare, românii s-au dus la benzinărie chiar și cu cisterne și tomberoane pentru a-și asigura o „rezervă de combustibil cât mai mare”.

Ce s-a întâmplat în realitate? Românii au fost cuprinși de o isterie care are la bază scumpirile combustibilului din ultima vreme.   

Ministrul Virgil Popescu a confirmat la Digi24 că toată panica a pornit de la „MOL din Beiuș”.

„Informația a fost rostogolită în social media, s-a creat panică”, a spus el.

De altfel, Agerpres scria că din cauza unor probleme la o rafinărie din Ungaria, MOL a înregistrat un deficit de carburanţi pe piaţa din România, compania scumpind carburanţii pentru flotele de transportatori la peste 10 lei pe litrul de motorină.

Totul a pornit de la o fotografie care a fost făcută o stație de carburanți partener Mol din Beiuș, județul Bihor, care a afișat joi prețul de 11,1 lei/litru, atât la benzină cât și la motorină.

Fotografia a devenit virală pe rețelele de socializare și s-a suprapus cu un zvon potrivit căruia ”la miezul nopții prețul la benzină și motorină va depăși 10 lei/litru”.

Ministrul Energiei face apel la calm

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a făcut miercuri un nou apel la calm în ceea ce privește stocurile de carburant, subliniind că „NU există argumente pentru creșteri nejustificate și explozive ale prețurilor”.

„Fac un nou apel la calm: nu stați la cozi. Avem suficiente stocuri, deci NU există argumente pentru creșteri nejustificate și explozive ale prețurilor. Să nu ne lăsăm angrenați într-un război hibrid, mai ales în actualul context regional de securitate. Așa cum a anunțat și prim ministrul Nicolae Ciucă instituțiile abilitate vor demara acțiuni ample de control la benzinării pentru că NU VOM PERMITE SPECULA! Să nu intrăm în jocul celor care doresc destabilizarea României!”, a scris Virgil Popescu pe contul sau de Facebook.

Premierul a dispus începerea de controale ample la staţiile de carburanți

În acest context, prim-ministrul Nicolae Ciucă a dispus începerea de controale ample la staţiile de alimentare cu carburant.

„Nu există motive reale pentru cresteri accelerate de preturi in România. Țara noastră are stocuri suficiente de carburant. Prim-ministrul Nicolae Ciucă a dispus începerea de controale ample la stațiile de alimentare cu carburant. Guvernul României nu va permite niciun derapaj, nicio tentativă de speculă”, a spus purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...