De unde poți lua cele mai avantajoase credite online rapide din România

Publicat: 25 feb. 2024, 13:19, de Cristian Matache, în Finanțe , ? cititori
De unde poți lua cele mai avantajoase credite online rapide din România

Accesarea unui credit rapid poate fi de ajutor în anumite circumstanțe, iar dacă este întrebuințat într-un mod necorespunzător, poate crea dificultăți.

Volumul de credite nebancare acordate populației a crescut cu peste 270% în ultimii 12 de ani, de la 800 de milioane de euro, în 2011, la aproximativ trei miliarde de euro, în 2023. Există trei principale explicații pentru această evoluție.

În primul rând, accesibilitatea. Conform unui raport al Institutului Național de Statistică, opt din zece gospodării din România au acces la internet, iar majoritatea creditelor nebancare rapide pot fi accesate online, de acasă.

Al doilea element este ușurința în aplicare (este eliminată o mare parte a birocrației).

În al treilea rând, piața a crescut datorită condițiilor de acordare din ce în ce mai flexibile. Multe IFN-uri oferă condiții de creditare și rambursare personalizate și flexibile, iar acest lucru a făcut ca împrumuturile să fie tot mai atractive. Platforma Mr. Finance a realizat o analiză a pieței și arată care sunt cele mai avantajoase credite online rapide din România.


 
La ce se uită oamenii când accesează un credit rapid


 
Potrivit unui studiu realizat pe un eșantion de 1.003 respondenți, circa 35% dintre aceștia au afirmat că au sau au avut un credit nebancar, iar printre cele mai importante criterii indicate pentru accesarea unui credit este existența posibilității de a monitoriza și controla situația financiară și posibilitatea de a face cumpărături de la cât mai multe magazine fizice sau online. De asemenea, cei care aplică pentru un credit rapid se așteaptă ca acesta să poată fi accesat online și să aibă dobânzi, comisioane și taxe anuale cât mai mici.
 
 

 
„Ne dorim să transmitem o imagine cât mai completă și mai detaliată a evoluției pieței creditelor online rapide din România, dar și să evidențiem principalele motive ale creșterii volumului de credite nebancare accesate. Vrem să oferim cetățenilor o înțelegere clară a factorilor care le influențează deciziile în momentul accesării unui credit rapid, precum și să identificăm cele mai bune opțiuni de creditare disponibile pe piață. Este crucial ca oamenii să poată lua decizii informate și să beneficieze de informații relevante în domeniul financiar atunci când vor să ia un credit. Mai ales că traversăm o perioadă marcată de inflație, dobânzi ridicate, scumpiri constante și instabilitate politică, socială și economică”, declară Ion Soltinschi, consultant și planificator financiar la Mr. Finance.
 
Cel mai avantajos credit rapid


În urma analizei făcute, cardul de credit de la AXI Card corespunde tuturor așteptărilor celor care aplică pentru un împrumut nebancar rapid. Acesta este un card de credit care oferă posibilitatea accesării inițiale a unei sume de până la 4.000 de lei și poate fi, însă majorată ulterior. 
 

 
Cu toate că accesarea unui credit rapid poate fi de ajutor în anumite circumstanțe, iar dacă este întrebuințat într-un mod necorespunzător, poate crea dificultăți. De aceea, consumatorii care intenționează sau sunt nevoiți să apeleze la astfel de surse de finanțare, trebuie să țină cont de câteva aspecte:

  1. Să parcurgă cu atenție contractul de împrumut.
  2. Să acorde atenție mărită condițiilor și costurilor menționate în contract.
  3. Să verifice graficul de rambursare, astfel încât să nu depășească data scadenței.
  4. Să se informeze cu privire la penalitățile aplicate în situația întârzierii plății.
  5. Să nu ȋmprumute mai mult de 25-30% din venitul lunar.
  6. Să achite lunar întreaga suma utilizată (plus dobânda aferentă).
  7. Să evite să ajungă în situația în care firma creditoare va aplica penalități.