De ziua lui, ministrul Agriculturii vede totul în roz: Nu sunt motive să se scumpească alimentele

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, susține că nu există motive obiective pentru o scumpire a produselor agroalimentare, deoarece preţurile s-au stabilizat în producţia primară şi în procesare. 

 „Nu sunt motive să se scumpească produsele agroalimentare. Nu sunt motive obiective pentru că producţia primară, în zona aceasta, s-a stabilizat preţul, în procesare s-a stabilizat preţul, la energie şi la gaz. Aşa că nu vor creşte preţul”, a declarat Petre Daea la un eveniment organizat de Penny, chiar în ziua în care împlinea 73 de ani.

Cât despre prețul produselor agroalimentare, acesta a crescut spectaculos, în acest an, față de 2021, fiind vorba de o medie de 50%, potrivit datelor oficiale.

În ultima vreme, pe rafturile magazinelor, consumatorii au putut să remarce, însă, modificări de prețuri de la o săptămână la alta. În topul scumpirilor s-a aflat uleiul, cu preț dublu față de perioada de dinainte de pandemie, dar și mălaiul, pâinea sau zahărul. Și carnea s-a scumpit, însă este de abia începutul. Conform informaților din piață, este așteptată o majorare spectaculoasă de Crăciun, din cauza pestei porcine africane, semnalată la mai multe complexe mari de porci din România.

Penny a devenit cel de-al treilea retailer cu care lucreazză Casa de Comerț Unirea, care anterior a încheiat contracte cu alte două lanțuri importante – Carrefour și Metro.

Prima livrare la Penny a fost făcută, luni: 19.200 de produse din care: 1.000 cutii (de 500 g) prune uscate de Leleasca, 7.800 borcane cu dulceața de dovleac, 4.000 borcane cu dulceața de gutui, 4.000 borcane cu pasta de măceșe și 2.400 borcane fasole boabe în saramură pentru a fi introduse în circuitul commercial, a anunțat Ministerul Agriculturii, care a confirmat că au loc discuții și cu alți retaileri.

Citește și Tractorul românesc, la mare căutare. Care este motivul pentru care s-au dublat vânzările

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

După ce a „încasat” 13 ani de închisoare, celebrul Mihail Boldea...

Mihail Boldea a redevenit avocat. Vă aduceți aminte, desigur, de Mihail Boldea, fostul deputat PDL urmărit internațional după ce a fugit din țară, pe...